Klopa & Cuga

Kao 1 000 Mekić-hamburgera

Aside Banners

Najskuplji burger na svijetu košta 6 tisuća kuna i zvuči apsolutno grozno

Piše , Objavljeno

Svaka čast ljudima koji imaju pare i nije im bed trošiti ih bez ikakvog razmišljanja, ali pljunuti 6 000 kuna za burger je apsolutno besmisleno!

burgerKada si spreman dati gotovo soma eura za komadić govedine između dvije kriške peciva, moraš biti ili prljavo bogat ili stvarno jako, jaaaako voljeti neobičnu hranu. Inače stvarno ne vidimo razloga zašto bi netko bio ovoliko rastrošan, pogotovo ako se u obzir uzme da sendvič iz ove priča, nazvan jednostavno Glamburger, uopće ne zvuči niti ne izgleda pretjerano ukusno!

Mesna smjesa je tako mješavina 220 grama Kobe Wagyu govedine i 60 grama novozelandske srnetine, a sredina je ispunjena mekanim sirom s crnim tartufima koji se topi prilikom pečenja. Smjesa je zatim začinjena dimljenom himalajskom solju (koji k…, od kuda vade ove sastojke?!) i poslužen s kanadskim jastogom poširanim na iranskom šafranu. Na vrh se stavlja slanina premazana javorovim sirupom, Beluga kavijar i pačje jaje dimljeno na hikoriji te je sve posuto zlatnim listićima. Pecivo se premazuje umakom od fino mljevenog japanskog zelenog čaja i krem-majoneze te je, naravno, presvučeno zlatnom. Uz sve to dobijete i sok od manga sa šampanjcem i ribanim bijelim tartufima te račun u iznosu prosječne hrvatske plaće. Dobar tek?

burger 1

Tko voli nek’ izvoli, ali ovo je stvarno previše sastojaka za jedan burger, hranu koja bi trebala biti maksimalno jednostavna, jeftina i nezdrava. Osim što za polovicu sastojaka Glamburgera nikada nismo niti čuli, a kamoli ih probali, prilično je nejasno što to točno košta šest tisuća kuna? Zlato? Prvoklasno meso koje se potpuno izgubi u tartufima i najegzotičnijim začinima koje čovjek može pronaći na planeti? Majoneza (iz principa odbijamo išta što se naziva majonezom, a košta više od 7 kuna)?

glamburger 2

Postoje neka ekstravagantna jela koja bismo zasigurno voljeli probati, ali Glamburger definitivno nije jedno od njih. Dobro, možda samo griz, čisto iz znatiželje! A vi procijenite jel se isplati pa ako je odgovor potvrdan, pravac Londona i u potragu za restoranom The Honky Tonk u Chelseau

TAGOVIburger ekstravagantno elitno hamburger hrana najskuplji burger skupo skupocjeno

Komentiraj