Lifestyle

Za vrećicu trebaš dignuti kredit

Aside Banners

Najskuplji čips košta 80 kuna po komadu i bolje mu je da vrijedi svake lipe

Volimo pasti oči na preskupe inačice svakodnevne hrane, a čips koji košta kao suho zlato je naša nova opsesija.

Piše , Objavljeno

Ne sramimo se reći kako smo jedni od onih koji vole zarovati cijelu glavu u vrećicu punu jeftinog čipsa i žderati dok nas ne zaboli trbuh i požalimo što smo živi, ali ponekad si damo oduška i odriješimo kesu za koji paket Pringlesa. Rođendan, Božić, godišnjica braka… takve prilike. I bome, nije nam žao dati tih ekstra nekoliko kuna, jer razlika u kvaliteti je ogromna. Što bismo onda morali reći za limitiranu ediciju švedske pivovare St:Erik, koja je bogatim sladokuscima ponudila kutiju čipsa koja košta 499 kronera iliti 56 dolara, što je otprilike 400 kuna? Ok, možda je malo pretjerano, ali ajde, jednom se živi! Molim?!? U kutiji dobiješ samo pet komada čipsa, što izađe oko 80 kuna po jednom oblutku?!?! E to je već klasa kakvu teško možemo platiti!

čips 2

Jep, St:Erik je u suradnji sa kuharom Pi Lejem složio ovu ekstravaganzu i bome su se potrudili da bude najbolje što čips može ponuditi. Svaki od pet komada je ručno razrezan od najboljih komada Ammarnäs krumpira koji se u iznimno ograničenoj količini uzgaja samo na brežuljcima Ammarnäsa. Svaki dolazi sa svojim pomno odabranim okusom, a to su redom Matsutake gljive iz borove šume na sjeveru Švedske, tartufasta morska trava iz okolice Farskih otoka, kraljevski kopar koji je ručno nabran na poluotoku Bjäre, leksandški luk koji raste samo u okolici malenog švedskog gradića Leksanda i Indian Pale Ale trava koja se obično koristi u pripremi St:Erikovog Indian Pale Alea.

čips 1

Znalci kažu kako ovaj ekskluzivni čips ide izvrsno uz craft pivo, a izgleda kako nema nikakvih problema oko plasmana jer je prva edicija rasprodana u svega par dana. Pošto su sastojci vrlo rijetki i treba vremena (a i love) da se skupe i obrade, vjerojatno nećemo tako skoro dočekati novu pošiljku, ali sudeći po dosadašnjem uspjehu i popriličnoj promidžbi, St:Erik bi bio lud da ne nastavi ovaj luksuzni biznis. Nego, di je ona vrećica noname čipsa koji ima okus po stiroporu i miris po mokroj spužvi?

TAGOVIčips dekadencija ekskluziva elita krumpir najskuplji najskuplji čips St:Erik švedska

Komentiraj