Lifestyle

To je žena!

Aside Banners

Najstarija svjetska bodybuilderica i u 80-oj izgleda sjajno i svima nam treba biti inspiracija

Kada idući put krenete tražiti opravdanja zašto ne možete vježbati i živjeti zdravo, sjetite se Ernestine Shepherd i zaboravite sve isprike!

Piše , Objavljeno

Rijetko tko od nas se može nadati kako će doživjeti 80 godina, a kamoli da će i u tako poodmakloj dobi izgledati kao Ernestine Shepherd. Ova je profesionalna bodybuilderica i službeno najstarija u svojoj disciplini (barem što se tiče Guinnessove knjige rekorda), a u njenom slučaju to nije samo beznačajna titula. Žena izgleda stvarno vrhunski te nema nikakvu namjeru prestati se aktivno baviti tjelovježbom.

Sve je počelo kada je imala 56 godina i iz želje da popravi svoje zdravlje počela lagano vježbati. Nedugo nakon toga joj je umrla sestra, a upravo je u toj tragediji Ernestine pronašla snagu da nastavi i ustraje u svom naumu da živi što duže i zdravije, za sebe i nju. Nedavno je izdala i knjigu, The “Ageless” Journey of Ernestine Shepherd, u kojoj savjetuje kako popraviti kvalitetu svog života i doživjeti duboku starost. Naravno, u njezinoj je misiji širenja pozitive prati na tisuće fanova, a ona, skromna kakva jest, zahvaljuje samo Bogu i svojoj čeličnoj volji.

ernestine 2 ernestine

Ernestine tako ističe kako godine nisu ništa drugo nego brojka, a biti izvan forme je samo opcija koju svatko može preokrenuti, naravno, s malo muke. U svemu tome je bitna zdrava prehrana, pa tako Ernestine strogo pazi što jede (bjelanjci, piletina, povrće) i ne unosi više od 1 700 kalorija dnevno, a savjetuje da se iste vježbe ponavljaju svaki dan. Naravno, svatko bi trebao pronaći aktivnost koja mu najviše paše, ali bitno je da se radi o nekakvoj fizičkoj aktivnosti, pa makar to bilo obično šetanje. Za kraj Ernestine savjetuje da si pronađemo nešto ili nekoga tko nas može motivirati, jer takav poticaj itekako dođe u onim trenucima kada krenu crne rupe i napadi depre. Eto, nije otkrivanje tople vode, ali savjete fit 80-godišnjakinja svakako ne treba ignorirati!

TAGOVIbodybuilderica dugovječnost ernestine shepherd fit starost tjelovježba vježba život

Komentiraj