Lifestyle

A tasty burger

Aside Banners

Napokon imamo recept za Big Kahuna Burger iz ‘Pulp Fictiona’ koji smo oduvijek željeli probati

Malo tko se toliko dobro poigrava s hranom kao Quentin Tarantino, a njegova je omiljena kreacija Big Kahuna Burger.

Piše , Objavljeno

Kao svaki pravi genije, Quentin Tarantino se potrudio da njegovi filmovi ne budu samo zbirka nasumičnih radova, već svojevrsni živi i tangencijalno povezani svijet u kojem gledatelj ima osjećaj kako se sve radnje događaju upravo u njemu. Poveznica ima mnogo, a jedna od svakako najzanimljivijih je Big Kahuna Burger, izmišljeni lanac brze hrane koji se Amerikom proširio sa Havaja. Tarantino je Big Kahunu spominjao ili prikazivao u Reservoir Dogsima, Four Rooms i Death Proofu, a čak ga je i njegov veliki prijatelj Robert Rodriguez posudio za svoje From Dusk Till Dawn film i seriju. Ipak, Big Kahuna Burger je slavan postao i slavan će ostati prvenstveno zbog scene i Tarantinovog remek-djela Pulp Fiction, a sada znamo i kako ga pripremiti!

U kultnoj sceni, Jules (Samuel L. Jackson) i Vincent (John Travolta) upadaju kod Bretta i njegovih kompića koji su prevarili Marsellusa Wallacea. Brett je taman usred obroka, a Jules uzima njegov ukusni burger i uživa u svakom zalogaju, zalijevajući ga Spriteom. Brett mu otkriva kako se radi o Big Kahuna Burgeru, “novom” lancu s Havaja, a od kada smo vidjeli tu scenu, željeli smo probati kakav je okus tog prokletog burgera! Ekipa s Binging With Babish, koja inače rekreira kultna jela s malih i velikih ekrana, je odlučila složiti taj relativno jednostavni burger, a evo kako je sve ispalo.

Big Kahuna Burger from Pulp Fiction – video:

Pošto se radi o poprilično jednostavnom burgeru, odlučili su rekreirati i nešto kompleksniji klasični havajski burger kakav je u lažnoj reklami predstavio Robert Rodriguez, sa malo karameliziranog ananasa i prženog luka. E to je već hrpa okusa koje bismo voljeli probati. A bome bismo i mogli, nije baš neka znanstvena fantastika složiti ovako nešto doma!

Big Kahuna Burger – reklama:

TAGOVIbig kahuna burger burger hawaiian burger pulp fiction Quentin Tarantino reklama

Komentiraj