Lifestyle

kakva teretana, samo party

Aside Banners

Nećeš vjerovati koliko kalorija potrošiš na glazbenim festivalima

Piše , Objavljeno

Tijekom ljeta i godišnjih odmora imamo običaj zanemariti teretanu i trening zbog čega osjećamo laganu grižnju savjesti i osjećaj krivice (onaj dosadni glasić u pozadini glave koji se javlja svaki puta kada radiš nešto zabavno). Ljeto, sa svime što donosi, neizbježno pojačava naš hedonizam te češće jedemo vani i pijemo u podne, a čitav dan možemo provesti i radeći apsolutno ništa izuzev izležavanja na plaži.

Ljeto sa sobom također donosi i glazbene festivale na kojima svoje tijelo i mozak opijamo na različite načine, a kasnije ga hranimo burgerima ili masnom kineskom. Uzimajući sve to u obzir, vjerojatno nikad niste ne biste usporedili odlazak na festival s odlaskom u teretanu.

No, što se tiče pređenih kilometara i potrošenih kalorija (bez obzira na sav taj alkohol i hranu), jednim danom na festivalu ćeš vrlo vjerojatno napraviti jači trening od onoga u teretani. A ako si pritom jedan od onih koji festivale odrade samo s bočicom vode u ruci (dehidracija je bitna, djeco!), nakon festivala ćeš se lako moguće pitati jesu li ti se hlače raširile u pranju.

via GIPHY

Novi oblik dijete: festivalska dijeta

Imam jednu aplikaciju koja je došla s mobitelom i koja mi svaki dan javlja kada sam prešla 10.000 koraka, što je neka generalna preporuka za dnevnu dozu kretanja. U normalnom danu mi obavijest da sam ostvarila svoj dnevni cilj obično dođe pedvečer, a neću lagati, često ni ne ostvarim taj cilj.

Ovoga ljeta provela sam 5 dana na jednom festivalu, a svaku večer bi mi moj mobitel već oko 2 ujutro javio da sam ostvarila svoj dnevni cilj, dakle u svega 2 sata. Tijekom festivala nisam pretjerano na to obraćala pažnju no kasnije sam shvatila da sam u tih 5 dana napravila gotovo 100.000 koraka što je u prosjeku 15ak kilometara dnevno. Prema mojoj aplikaciji, oko 1700 kalorija dnevno. Za moje pojmove treninga ovo je tri puta bolji rezultat.

66256319_452736008987236_5484788952000888832_n

Poprilično iznenađena ovim saznanjima, odlučila sam pogledati postoji li već koje istraživanje na ovu temu. Naravno da postoji. Pogledaj video i bit će ti jasno zašto odlazak na festival nazivaju posebnim oblikom tjelovježbe- twerkoutom.

How Many Calories You Burn at a Dance Music Festival

Tehnička tvrtka Withings izračunala je koliko kalorija sagorimo plešući, lutajući livadama i krećući se od pozornice do pozornice. Zapravo izgaramo preko nevjerojatnih 9000 kalorija i prijeđemo 30ak kilometara kroz trodnevni glazbeni događaj. Navodno će prosječni posjetitelj festivala provesti do osam sati plešući dnevno, sagorijevajući u prosjeku 400-700 kalorija tijekom svakog čina.

Sad se osjećamo nekako manje loše u vezi zabušavanja s teretanom ljeti.

TAGOVIčagica Festivali kalorije tjelovježba