Klopa & Cuga

Daj još jednu gazda Miro

Aside Banners

Neka od najčudnijih i najbizarnijih alkoholnih pića na svijetu

Piše , Objavljeno

Ako ste mislili da je Badelov Brendi (‘mirogojček’) ili dedina domaća komovica nešto najgore što ste ikada pili, grdo ste se prevarili.

najčudnija alkoholna pića

Ljudi diljem svijeta su tokom svoje duge povijesti naučili praviti alkohol od praktički svega organskog, ali i anorganskog. Gotovo da nema tog ploda koji se ne može fermentirati i destilirati, a neki su tu svetu ‘umjetnost’ odveli na sasvim nove razine. U alkohol se tako stavljaju neki prilično bizarni dodaci, koji imaju funkciju poboljšanja okusa, davanja posebnih moći onome koji ih pije, ali i čistog marketinga. Evo nekih alkoholnih pića koje nam je teško i gledati, a kamoli zamisliti da pijemo.

Vino sa zmijama, gušterima i škorpionima

Ovo piće je samo za prave kauboje, koji pljuju u lice svakom onom fićfiriću koji za vino govori da je ‘flambojantno’ i ‘razigrano’, a u slobodno vrijeme zubima love zmije i škorpione. Moramo reći da se slažemo: nema ničega boljega nego vidjeti crknutog guštera kako pluta u vašem piću.

najčudnija alkoholna pića

Mamma Mia! Pizza pivo

U zadnje vrijeme su i kod nas vrlo popularni radleri i raznorazna piva s okusom, no pivo koje ima okus pizze Margarite je nešto što nam nikada ne bi palo na pamet. U jednoj maloj, kućnoj pivovari u Illinoisu tako melju cijele pizze, zatim tu smjesu ispiru vrućom vodom, te dobivenu tekućinu (‘esenciju pizze’) miješaju s standardnim sastojcima pive. Nakon dva tjedna dobijete ovo čudo!

najčudnija alkoholna pića

Piva s okusom krafni i slanine

Tko drugi nego Amerikanci. Njihova ljubav prema pizzi, krafnama, slanini i ostalim jelima kojima je hobi začepljenje svih žila u tijelu, gotovo pa je simbol nacije. Tako sličnim postupkom kao i kod pizza pive, prave i pivo s okusom krafni, slanine, čokolade, javorovog sirupa…

najčudnija alkoholna pića

Vermont White Vodka

Bijela vodka iz Vermonta? Osim što je posebna svojom bojom, posebna je i svojim sastojcima. Naime, ovo alkoholno piće pravi se destilacijom smjese mlijeka, šećera i lokalne izvorske vode. Ne znamo mnogo, ali znamo da postoji otprilike samo jedno alkoholno piće koje ide dobro s mlijekom, a to definitivno nije vodka!

najčudnija alkoholna pića

Rižino vino s mladim miševima

Ameri možda vole stavljati svakodnevnu hranu u svoj alkohol, ali ako želimo čudno, nema boljih od Kineza. Tradicionalno piće koje bi trebalo imati ljekovita svojstva radi se od riže, a boce se pune mladim, tek rođenim miševima, čije će vas malene, zatvorene okice vjerojatno pratiti u noćnim morama idućih 80 godina života.

najčudnija alkoholna pića

Kumis

Nema samo Vermont svoj alkohol s mlijekom. Mongolija je poznata po slavnoj povijesti, ali i velikoj ljubavi prema konjima. Ove plemenite životinje imaju vrlo posebno mjesto u njihovoj kulturi, tako da ne čudi da rade i alkohol od kobiljeg mlijeka. To mlijeko ima 40% manje laktoze nego kravlje mlijeko, mnogo je zdravije, ali i teže za nabaviti. Zato je Kumis piće na koje nećete naletjeti baš u svakom lokalnom dućanu.

najčudnija alkoholna pića

Vino jegulje iz rijeke Mekong

Ako imamo različite gmazove i djecu glodavaca, što ne bi imali i malo dobre jeguljetine u vinu? Ovo neobično piće dolazi iz Laosa, a osim klasičnog postupka dobivanja vina, piću se dodaje korijenje ginsenga, razni začini i dakako, cijele riječne jegulje.

najčudnija alkoholna pića

Viski od jelenjih rogova

Ovo je piće na koje ćete vrlo teško naići (kao, ostala su vam tu, na dohvat ruke), a može se nazvati jednim od najekskluzivnijih pića Azije. Pravi se u Laosu, i to fermentacijom riže u glinenim posudama, u koje se kasnije dodaje razno začinsko bilje i prah jelenovih rogova.

najčudnija alkoholna pića

Viski s ogromnom stonogom

Tajland. Viski. Ogromni člankonožac koji pluta u vašem piću. Konobar, daj odmah dva!

najčudnija alkoholna pića

Galebovo vino

Ne, ovo nije vino koje piju dalmatinski zavodnici. Ovo neopisivo bizarno piće dolazi od Inuita, koji ulove galeba, te ga mrtvog u jednom komadu naguraju u bocu i ostave na suncu da fermentira. Kažu da je pijenje ovoga pića, ali i mamurluk idućeg dana, spektakularan! Slike ovog pića ne postoje na internetu, a nismo sigurni niti da bismo ih željeli vidjeti.

najčudnija alkoholna pića

Vino od tri penisa

Kinezi bome vole penise na svaki mogući način (vjerojatno zato jer su, ako ćemo gledati statistike, prilično zakinuti na tom području), a falusi se konzumiraju uglavnom radi povećanja muškarčeve seksualne moći i potencije. U ovo rižino vino tako stavljaju penise tuljana, jelena i psa, a jedino što se nama diže na ovo jest želudac!

najčudnija alkoholna pića

(izvor: www.io9.com)

TAGOVIalkohol bizarno čudno pivo vino

Komentiraj