Lifestyle

čak je i wc daska čišća

Aside Banners

Nije zdravo koristiti istu bocu za vodu na treningu, to malo čudo je prljavije od WC daske

Piše , Objavljeno

Znamo da je voda u plastičnim bocama jedna od najvećih prevara u povijesti čovječanstva, ali i dalje ju kupujemo – pogotovo ako idemo na neku vrstu treninga. Ponovna upotreba tih boca nije preporučljiva zbog loše kvalitete plastike koja može štošta ispustiti u vodu, ali čini se da ni posebne sportske boce za vodu nisu kvalitetno rješenje za hidrataciju organizma.

Čovjek bi dnevno trebao popiti minimalno osam čaša vode, ali očito ne iz sportskih boca za vodu.

Ekipa sa sportske web stranice treadmillreviews je radila istraživanje o čistoći boca za vodu i došli su do zaključka kako su sportske boce za vodu znatno gora stvar za vaše tijelo, čak i gora od sisanja igrački svog psa.

Vikend-znanstvenici su uzeli bris sa sportskih boca za vodu i testirali su uzorke u laboratoriju kako bi saznali količinu bakterija u takvim bocama. Rezultati? Nimalo dobri.

asset-2

Rezultati su pokazali da prosječna boca ima 313 499 CFU (jedinica za formiranje kolonija) po kvadratnom centimetru. Ona igračka za vašeg psa ima prosječno 2947 CFU-a po kvadratnom centimetru.

Nije dovoljno isprati bocu pod mlazom hladne vode, mogli bi je prokuhati u vrućoj vodi kako biste ubili bakterije. Znate ono što mame rade s dječjim bočicama? E to. Možete ih oprati i u perilici posuđa ili ih temeljito oprati deterdžentom za suđe – ali bolje je biti siguran.

Možete se razboliti od 60 posto tih bakterija pa deder operite te boce za vodu.

TAGOVIfitness voda zdravlje

Komentiraj