Lifestyle

Photoshop amater

Aside Banners

Nikon dodijelio glavnu nagradu očigledno fotošopiranoj fotki i postao žrtva urnebesnog trolanja

Piše , Objavljeno

Kako to izgleda kada se tvoja raja okrene protiv tebe sada zna i Nikon, fotografski div koji je napravio toliko veliki propust da jednostavno nije mogao proći nezapaženo!

nikon 1Da se greške događaju i najboljima pokazao je nedavno Nikon, jedan od najjačih igrača u svijetu fotografije, čiji ih gaf vjerojatno neće koštati neke velike love, ali je svakako sramota koju fanovi neće tako brzo zaboraviti. Naime, u sklopu njihovog mjesečnog natječaja za najbolju amatersku fotografiju, izabran je rad singapurskog autora Chay Yu Weija nazvan Look Up, koji prikazuje zrakoplov u letu snimljen preko servisnih stepenica. Uistinu krasna fotka, barem što se tiče kompozicije, ali vrlo se brzo otkrilo kako je Chay prilikom fotkanja koristio žešći doping: photoshop!

nikon 2

I to ne bilo kakav, nego amaterski izveden, jer se već golim okom može primijetiti kako je zrakoplov zapravo nakeljen na nebo i to toliko loše, da se onaj tko je to radio nije potrudio niti izrezati ga, već ga je jednostavno umetnuo zajedno s bijelom pozadinom na kojoj se nalazio. Razlika u nijansama boje je očita, a postaje još očitija kada se malo poigra s kontrastima. Naravno, ljubitelji fotografije su svoje negodovanje odlučili izraziti na najbolji način koji poznaju: trolanjem smiješnim fotomontažama!

nikon 3 nikon 4 nikon 5 nikon 6 nikon 7 nikon 8

I Nikon i Chay Yu Wei su se ispričali zbog nemara i bezobrazluka, a dok će se Nikonu to vjerojatno oprostiti (iako nikome nije jasno kakav točno oni proces izbora imaju kada im se može podkrasti ovakva greška), Chayova karijera je vjerojatno već završena. Ili možda bude bio te sreće da postane viralni hit poput Marka Grubnića, pa možda čak i profitira od svega!

TAGOVIfotka fotografija natječaj nikon photoshop trol varanje

Komentiraj