Lifestyle

Nije sve u centimetrima

Aside Banners

Niski muškarci imaju prednost – istraživanja tvrde da su bolji partneri i muževi!

Piše , Objavljeno

Uvriježeno je mišljenje da su ženama poželjniji visoki muškarci, no za zdravu vezu i skladan brak vrijedi pravilo: što je niži, to je bolji!

par

Za razliku od žena, koje dobar dio svog života proklinju Facu tamo gore, što im je dao prištiće, bore, obješene sise, male sise, prevelike sise, celulit i one sitne, ali dinamitne brčiće iznad gornje usnice, muškarci su uglavnom zadovoljni s onime što imaju pa makar se radilo o ćelavoj glavi, pivskom trbuhu ili medvjeđim leđima. Ipak, postoje dvije stvari koje će svakog mužjaka izbaciti iz takta, a obje se odnose na veličinu. Naravno, radi se o dužini i debljini penisa te o visini. Da, djevojke, jako smo osjetljivi na visinu i to uopće nije bezazlen problem!

>> Znanost dokazala ono što smo sumnjali: preljubnici ostaju preljubnici!

Žene općenito bolje reagiraju na visoke muškarce, ili barem na one koji su viši od njih. Radi se o prastaroj, evolucijskoj sklonosti, koja je nekim čudom uspjela preživjeti tisuće i tisuće godina te se i dan danas očituje kroz predodžbu da visina ima izravan utjecaj na kvalitete mužjaka, poput njegove sposobnosti da se brine za svoju obitelj, da ima zdrav i kvalitetan pomladak te da je dobar zaštitnik od bilo kakve opasnosti. Što jest jest, žene znaju biti okrutne po tom pitanju pa neki podaci govore da čak 49% korisnica stranica za upoznavanje traži partnere koji su viši od njih, a jedna studija provedena među američkim studenticama pokazuje da bi se 29% djevojaka osjećalo neugodno da im je dečko niži od njih, a čak ih je 55% reklo da im je bitno da je muškarac visok.

par2

Ipak, izgleda da, osim očitih fizičkih karakteristika, evolucija nema puno veze s realnošću, što znači da žene procjenjuju muškarce sasvim krivo. Nova istraživanja ukazuju da su niži muškarci, barem kada se govori o vezama i pažnji koju pružaju, daleko bolji izbor od gorostasa. Istraživanje je provedeno korištenjem ispitanika iz velike baze od 5 000 obitelji, koje Sveučilište u Michiganu vrlo temeljito promatra već punih 50 godina, a baziralo se na utjecaju visine muškarca na razne aspekte njegova života i sposobnost održavanja ljubavne veze.

Voditelji istraživanja, sociolog Dalton Conley i docentica Abigail Weitzman, kao referentni su uzorak koristili ukupno 3 033 heteroseksualna para u kojima su muškarci imali između 23 i 45 godina te bili visine od 137 do 213 centimetara. Nadalje su ih klasificirali u tri velike skupine: kao niske muškarce (svi niži od 170 centimetara), visoke muškarce (iznad 188 centimetara) i srednje visoke muškarce, a konačni su ih rezultati poprilično iznenadili.

>> Znanstvenici napokon potvrdili da alkohol nije izgovor – što trijezan misli, pijan govori!

Prije svega, niski muškarci se u pravilu žene rjeđe nego muškarci srednje visine, a ta se brojka kreće oko 18%. To se uglavnom pripisuje predrasudi da su niži muškarci manje muževni, što pogotovo smeta ženama nešto tradicionalnijih svjetonazora. S druge strane, kod nižih je muškaraca stopa razvoda čak 32% niža nego kod njihovih viših konkurenata, što sociolozi objašnjavaju time da su žene koje su spremne udati se za nižeg muškarca znatno prilagođenije mogućim “opasnim” situacijama, zbog kojih većina brakova i propada te su daleko više u doticaju s onim što je za uspjeh veze uistinu bitno.

niski 3

Postoji još jedna bitna stavka koja definitivno ide na ruku niskim muškarcima. Naime, oni prosječno provedu čak 8 i pol sati tjedno baveći se kućanskim poslovima, dok visoki muškarci to rade čak sat vremena manje. Također, čak 78% niskih muškaraca zarađuje više novca od svojih partnerica, dok se brojke za više muškarce kreću oko 70%. Ipak, u ovom slučaju valja uzeti u obzir i da niski muškarci češće biraju manje školovane žene pa ih tako 21% ima partnerice koje nisu završile niti srednju školu. Kada im je mužić tako brižan, što će im uopće ikakva škola?!

Foto: photoxpress.com

TAGOVIbrak muškarci niski muškarci statistika veze visina

Komentiraj