Lifestyle

Ni Rolex nije bezgrešan

Aside Banners

Poput manekenke: Pogledajte kako Rolex dobiva tretman Photoshopom

Piše , Objavljeno

Koliko god ljudski model ili neki predmet bio naizgled savršen, i dalje će proći vrlo temeljitu obradu u nekom od programa za manipulaciju slikom. Niti Rolex nije iznimka.

Rolex

Iako nisu najskuplji, najkvalitetniji ili najljepši satovi na svijetu, Rolexi su 80-ih i 90-ih godina izgradili ime kao komad funkcionalnog nakita kojega svaki lovaš koji drži do sebe mora nositi na ruci. Nekoć su to uglavnom bili zlatni satovi, a danas (na svu sreću) Rolex proizvodi vrlo kvalitetne, moderne i oku ugodne urice. Uff, da se jedna ovakav slučajno ‘izgubi’ u našem džepu…

Ipak, koliko god tehnologija i umijeće proizvodnje, te sam dizajn bili usavršeni, i dalje postoji potreba da se konačni proizvod malo ‘doradi’ prije samog reklamiranja i puštanja na tržište. Takav je posao obavio Andreas Jörg, njemački fotograf specijaliziran za fotografiranje nakita. On je ukupno sat i pol vremena namještao set i rasvjetu kako bi prvo uslikao jedan od novih Rolex modela (Rolex Daytona Platinum), a zatim ga je dva sata obrađivao u Photoshopu. Cijeli je proces snimio i ubrzao, pa evo kako to izgleda.

Rolex Daytona Platinum – retuširanje:

Briga za detalje je gotovo nevjerojatna, a valja primjetiti da bi netreniranom oku laika (drugim riječima, nama) i originalna fotka bila izvanredna, tako da je teško reći je li ovaj Photoshop posao koristio ili odmogao. Sami to možete procijeniti na dvije sljedeće fotografije, koje prikazuju klasični odnos “prije i poslije”.

rolex

Prije

Poslije

Poslije

TAGOVImodel photoshop retuširanje rolex sat skupocjeni sat

Komentiraj