Lifestyle

Nemojte da vas kilogrami zavaraju

Aside Banners

Nogometna liga za debele je pravo rješenje za one koji žele izgubiti višak kilograma

Piše , Objavljeno

Mnogo je načina za izgubiti suvišne kilograme, ali najbolja je svakako kombinacija zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti. Za prvo se svatko mora pobrinuti sam, a za drugo je tu nogometna liga za debele.

nogomet 3Andrew Shanahan je bio 35-godišnji Irac s problemom koji muči čak 67% njegovih sunarodnjaka: viškom kilograma. Sa finih 110 kilograma je bio pretio i depresivan, a jedan od razloga zbog kojih nije mogao skinuti kilograme je bio i činjenica kako baš i ne postoje specijalizirani tečajevi i programi za ovaj problem kod muškaraca. On se nekoliko puta pokušao priključiti većim skupinama polaznika koji se žele riješiti nakupljene prtljage, ali uvijek bi se tamo našao kao jedini muškarac, izoliran i poprilično posramljen. Zato je odlučio uzeti stvar u svoje ruke i u siječnju 2014. godine osniva nogometnu ligu za debele, koja je tu da promiče mršavljenje kroz sportsku aktivnosti i druženje s prijateljima.

Fat V Man liga počinje svakog siječnja i potpuno je besplatna, a u nju se može prijaviti koliko god ekipa želi. Sezona traje ukupno 14 tjedana, a jedini je uvjet da natjecatelji imaju BMI (indeks tjelesne mase) veći od 30. Ironično, Andrew kao osnivač lige u njoj više ne može sudjelovati, jer je smršavio gotovo 40 kilograma i sada je optimalne težine, ali i dalje vrlo aktivno sudjeluje u organizaciji i svim aktivnostima, želeći na taj način pomoći svojim surodnicima da se riješe tih mrskih šlaufića.

nogomet

Ove se godine u Fat V Man ligi natječe i ekipe poput Inter Pies, XL Legends, Beer Bellies United i Phoenix XXXL, a dob natjecatelja je od 20 do impresivnih 69! Boduje se ne samo pobjeda, već i broj kilograma izgubljenih nakon svake tekme, što je svakako dodatna motivacija za malo više truda. Naravno, igranje nogometa nije dostatno da se značajnije smanji težina, već je potrebno ozbiljno poraditi i na prehrani i vježbi u ostatku godine, a Andrewov je cilj svojim projektom pomoći muškarcima da po sezoni izgube barem 10-ak kilograma. Svakako, teretana se čini kao mnogo efikasnija opcija, ali fuca s frendovima je ipak mnogo zanimljivija!

TAGOVIdebljina dijeta fat v man irska liga za debele nogomet nogometna liga pretilost vježba

Komentiraj