Lifestyle

Top liga svjetskog kulinarstva

Aside Banners

Nova epska kulinarska serija predstavlja najbolje i najoriginalnije svjetske kuhare

Piše , Objavljeno

U moru raznih kuharskih emisija i kulinarskih reality showova nadolazeći se Chef’s Table ističe po tome što je epski, drugačiji i ispunjen ekipom koja brije na hranu kao i mi na lijepe žene i skupe aute!

chefsIzgleda kako je hrana i priprema hrane postala jedna od najzanimljivijih i najgledanijih tema koje neka televizija može iskoristiti pa gotovo da nema programa bez barem jedne emisije o slavnim kuharima, kuharima među slavnima, anonimusima koji žele postati slavni preko svoje kuhinje i svim drugim mogućim varijacijama, a nakon desetak godina moramo priznati kako je već postalo malo zamorno. Nije baš pretjerano svježe gledati sezonu za sezonom Gordona Ramsaya kako svima psuje kao da su zajedno ovce čuvali ili Jamieja Olivera dok pretjerano euforično začinjava zelenu salatu, tako da je pravo vrijeme za neke promjene. Izgleda kako Netflix ima rješenje za naše gladne oči i uši, a ono se zove Chef’s Table!

Chef’s Table – trailer:

Aha, kada ste zadnji put vidjeli ovoliko epski trailer za jednu kulinarsku emisiju? Uz Beethovenovu 7. simfoniju (Allegretto), brze rezove i glavne likovi koji su vjerojatno neki od najluđih kuhara na planeti definitivno nam rastu zazubice… i to ne samo za hranom! Konceptualno se radi o šest emisija od kojih svaka prati po jednog od slavnih svjetskih kuhara (gazilijun Michelinovih zvjezdica i raznih drugih nagrada) dok pokazuju neke svoje načine i filozofije pripreme uglavnom ne pretjerano egzotične hrane. Tu je Ben Shewry (Attica u Melbourneu), Magnus Nilsson (Fäviken u švedskom Järpenu), Francis Mallmann (El Restaurante Patagonia Sur u Buenos Airesu), Niki Nakayama (N/Naka u Los Angelesu), Dan Barber (Blue Hill u New Yorku) i Massimo Bottura (Osteria Francescana u Modeni), a tvorac serije je David Gelb, čovjek koji stoji iza izvrsnog dokumentarca Jiro Dreams of Sushi. Početak prikazivanja je zakazan za 26. travnja što nam ostavlja taman dovoljno vremena da naoštrimo noževe i spremimo se za kopiranje jela ovih majstora koje će završiti kao totalna katastrofa! Tako to uvijek bude…

TAGOVIegzotično emisija epski hrana kuhar kuhari kulinarstvo michelin priprema hrane restoran

Komentiraj