Lifestyle

Nova seksualna revolucija?

Aside Banners

Nova moda u nastajanju: Žene diljem svijeta farbaju svoje dlake ispod pazuha i stavljaju im ekstenzije!

Piše , Objavljeno

Sve je, kako to obično biva, počelo iz dosade i šale. Sada se proširilo na cijeli svijet i sve više žena prati taj trend. Da se barem ne radi o puštanju dlaka ispod pazuha i farbanja istih!

pazuh 3Možda će netko reći da smo nazadne seksističke seljačine, ali dlake ispod pazuha na ženama definitivno nisu nešto što bismo mogli smatrati privlačnim. Ipak, prihvaćamo mogućnost da postoji respektabilan broj onih koji vole neobrijano i prirodno žensko tijelo, kao i samih žena koje se ne srame svoje šumice. No, izgleda kako to više nije dovoljno pa nam iz Seattlea dolazi sasvim nova moda: farbanje dlaka ispod pazuha i shareanja tih fotki po društvenim mrežama. Hoće li ovaj američki velegrad, do sada najpoznatiji kao “rodilište” grunge, postati polazna točka novog globalnog feminističkog pokreta?

Sve je počelo prije nekoliko mjeseci kada je frizerka Roxie Hunt odlučila na neki poseban način istaknuti novu tirkiznu boju kose svoje kolegice s posla. Pošto ova par proteklih tjedana nije potkresala živicu, cure su se odlučile malo zabaviti te ofarbati dlake ispod pazuha u jednaku boju kao onu kose te su fotke stavili na internet. Stvar se proširila poput šumskog požara i njihov je uradak uskoro podijeljen čak 35 tisuća puta, a diljem zemlje, pa i svijeta, žene su krenule raditi istu stvar te svoje podvige objavljivati po društvenim mrežama.

pazuhpazuh 2

Uskoro je otvorena i službena Free your pits Tumblr stranica, a obična je šala prerasla u pravi feministički pokret. Roxie je tako čak napisala cijeli manifest u kojem poziva žene diljem svijeta da “oslobode svoje pazuhe” te ih podijele s onima koji još uvijek nisu prosvijetljeni, a to je značilo i rođenje novih trending hashtagova, #dyepits i #freeyourpits. Naravno da se drvljem i kamenjem udara po “izopačenom sustavu” i muškarcima koji jadne žene prisiljavaju da budu nešto što nisu i depiliraju se, a izgleda da su ovakvi proglasi pronašli svoju publiku, kao i hejtere koji se ne mogu suzdržati od uvreda prema curama koje uistinu ne rade ništa loše osim što koriste feminizam za svoju vlastitu promidžbu.

Destiny M – Why my armit hair is blue:

No, izgleda da ova bizarna nova moda ne prestaje s farbanjem pa su tako neke djevojke odlučile malo “nadograditi” početnu ideju i na svoje pazušne šumice zakeljiti ekstenzije, staviti perlice i šljokice pa čak i polijepiti lažno drago kamenje. Možda nam se sve ovo sada čini poprilično čudno (pogotovo iz muške perspektive), ali vjerojatno su slične reakcije bile i na pojavu prvih bikinija, umjetnih trepavica i sjajila za usne pa je sada to uglavnom opće prihvaćena moda.

pazuh 4Stoga je za sada najbolje šutjeti i čekati da vidimo kako će se stvari razvijati, a ako dlakavi ofarbani pazuh stvarno postane općeprihvaćeni ideal ljepote… prilagodit ćemo se. Samo nam nemojte sada pokušati istu formulu primijeniti i na nogama, toliko progresivni ipak nismo!

TAGOVIbojanje dlake dlake ispod pazuha farbanje feminizam kosa moda pazuh žene ženstvenost

Komentiraj