Lifestyle

May the brick be with you

Aside Banners

Novi najveći LEGO set je Millennium Falcon od čak 7,541 komada

Piše , Objavljeno

Najomiljenije igračke u povijesti bile su i ostale popularne LEGO kockice. Nisu baš svi dijelovi kockice, jer ima tisuće i tisuće drugih dijelova koju nisu kockica. Ali nazvat ćemo ih tako za potrebe članka. Dakle, LEGO je jedinstvena igračka koja će zauvijek biti zanimljiva svim generacijama! Nema tko ih ne voli i mogu se igrati svi u dobi od 4-99 godina, barem tako LEGO tvrdi, a mi vjerujemo u to, baš kao i inače. Ako već dosegnete brojku od 99 godina budite zahvalni da postojite i da se smijete još uvijek igrati s kockicama. Već nagodinu će vam vikati ‘sorry stogodišnjaci, ostavite kockice klincima od 60 godina’. Osim sve te ljubavi, jedinih 10 sekundi kada ih zamrzite su prilikom gaženja bosom petom u onaj zagubljeni komadić plastike koji će na trenutak srasti s vašom nogom. No nakon dvije minute urlanja i psovanja vraćate se ljubavi prema LEGO kockicama.

fotka 01

No idemo mi na ono bitno, na najveći set u povijesti koji je LEGO izbacio, a radi se upravo o Ultimate Collectors Series Millennium Falconu iz Star Warsa! Za one neupućene to je leteći brod koji u teškim situacijama spašava heroje filma i služi kao prijevoz po galaksijama. Set ima ni manje, ni više nego 7,541 komad, odnosno kockicu.

fotka 02

To znači da je prestigao stari popularni set Millennium Falcona koji je imao 5,195 kockica kao i donedavnog rekordera iz LEGO riznice, a to je Taj Mahal set od 5,922 kockica. Ekipa se dobrano potrudila da oduševi sve LEGO i Star Wars fanove. Bez imalo sumnje, ovaj set izgleda fantastično! Mislili su na apsolutno sve. Za razliku od prijašnjeg priredili su nam još jači detaljan pregled vanjštine i unutrašnjosti. Različite nijanse sive boje izvana. Tu su dijelovi koji se otvaraju poput rampe, oružja i sl. Naravno, imate i 10 figurica. Možete ih razvrstati ovisno o tome volite li više Star Wars: The Empire Strikes Back ili Star Wars: The Force Awakens. Od figura u setu možete pronaći ekipu kao što su Han Solo, C-3PO, Princess Leia, Chewbacca, BB8, stari Han Solo, Rey, Finn i dvije figurice bića koji će se pojaviti u novom Star Wars nastavku. Bonus je biće Mynock, po prvi puta u 18 godina. Za mene i ostale neupućene, Mynock je štetočina koja se zavlači u brodove i jede kablove. I ono što nam se sviđa koliko su pazili na detalje je detalj gdje Han i Leia rotacijom glave imaju lice bez i s maskom za kisik. Svaka čast LEGO!

Koliko je dobar cijeli kolekcionarski set, toliko je dobra i cijena, pa za ovaj set morate pljunuti 800 dolara. Ne želimo znati što će biti kasnije. Jer prijašnji Falcon set je dosegao cijene i do 3000 dolara. I za kraj jedna zanimljiva činjenica da 7 od 11 najvećih setova (i najskupljih) u povijesti su Star Wars setovi. Zna ekipa gdje je lova u cijeloj priči. A i mi znamo da se bliži Božić i znamo što želimo pod borom. I ne, to nije štrikani božićni pulover nego ovaj LEGO set.

fotka 03

Kao što je više-manje svima poznato Millenium Falcon je uz par njuški glavna atrakcija u cijeloj Star Wars priči. Najpoznatiji svemirski brod je zapravo svjetlosni terenac kojim upravlja kapetan Han Solo. Upravo ga je on osvojio u kartaškoj igri Sabacc kojem je Falcon pokupio od Lando Calrissiana. A najzanimljivija činjenica upravo leži u njegovom nastanku. Naime George Lucas je inspiraciju pokupio u zagriženom hamburgeru koju je stavio uz maslinu i čačkalicu. Koliko god čudno bilo, priča je itekako istinita. Upravo zahvaljujući hamburgeru dobili smo konačni izgled Millennium Falcona. Zamislite da je inspiraciju dobio jedući sarmu, kakav bi to tek stroj bio, A i mirisao bi savršeno.

Za kraj možete pogledati što kreatori LEGO Millennium Falcona kažu o svemu.

TAGOVIgeek igračke lego star wars

Komentiraj