Lifestyle

Sve za 5 minuta slave

Aside Banners

Novi selfie trend zahtijeva puno spretnosti i garantira uništeni mobitel

Kada govorimo o viralnim hitovima, uglavnom se radi o nečemu gdje sudionici na neki način nagrabuse. U ovom je slučaju potencijalna žrtva sam mobitel!

Piše , Objavljeno

Teško nam je uopće sjetiti se koji je posljednji viralni hit bio jer se doslovno mijenjaju iz tjedna u tjedan, ali što se tiče narednih par dana, znamo za čime luduju svi kul klinci. Radi se o se selfie trendu koji doslovno rastura, a cilj je uloviti selfie dok u isto vrijeme plješćeš rukama. To se postiže tako da baciš mobitel koji u zraku okine fotku, a u toj milisekundi ti moraš lupiti dlanom o dlan i imati dovoljno brzine i spretnosti da stigneš uloviti mobitel u padu. Možda je najbolje da s riječi prijeđemo na sliku i to Twitter objavu koja je i započela ovaj trend…

Finih 180 tisuća retweetova i preko 400 tisuća likeova je od Setha Schneidera učinilo viralnu zvijezdu, a dečko se na uistinu glup, ali i poprilično originalan način domogao svojih 5 minuta slave. Njegovom uspjehu nećemo davati takve kredite kao jednom osvajaču Nobelove nagrade, ali mora se priznati kako za ovako nešto ipak treba imati dosta spretnosti i spremnosti da ti se mobitel razleti u milijun komadića, pogotovo kada ovaj “izazov” radiš nad umivaonikom ili tvrdim kupaonskim pločicama. Naravno, selfie trend ne bi bio neki trend da i druga ekipa nije pokušala ponoviti isto, a Twitter su preplavili kopiranti željni svojeg trenutka na Stazi jednokratno slavnih!

Hmh, izgleda kako ova “bezopasna zabava” nije baš toliko bezopasna, pogotovo za one sa spretnošću pelikana. Na svakome je tako da procjeni je li mu tih nekoliko retweetova uistinu bitnije od mobitela, a ako već i odluči napraviti ovakav izazov, da možda to napravi iznad neke mekše površine, poput tepiha ili kreveta. U svakom slučaju, slijedi odbrojavanje od maksimalno 4 dana, a onda ćemo vidjeti što nam novo društvene mreže i internet imaju za ponuditi.

TAGOVIdruštvene mreže izazov opasno selfie smartphone spretnost trend twitter viralni hit

Komentiraj