Lifestyle

Svakog seksa godinu dana dosta

Aside Banners

Novo istraživanje pokazuje kako seks s partner(ic)om dosadi već nakon godinu dana veze

Piše , Objavljeno

Sve je divno i krasno u prvim mjesecima veze, no nakon samo godinu dana počinju prve prave kušnje, a najviše ispašta seksualni život.

sex

Nitko o tome ne razmišlja kada je veza svježa i uzbudljiva, ali nakon što s istom osobom provedeš više od godinu dana, dolazi do laganog zamora materijala i zasićenja koje se negativno odražava prvenstveno na seksualni život. Upravo su do tog zaključka došli i istraživači sa Sveučilišta Ludwig Maximilian u Münchenu, koji su ispitali ukupno 3 000 ljudi u dobi između 25 i 41 godinu. Obradom rezultata su također došli do zaključka kako smo najzadovoljniji svojom vezom i seksom u prvih godinu dana, a nakon toga u većini slučajeva opada entuzijazam za oba ova faktora.

seks

Suprotno općem mišljenju, otkriveno je i kako dobivanje djece ne utječe značajno na kvalitetu seksualnog života, iako je primjetno kako se frekvencija seksa znatno smanjuje jednom kada parovi postanu roditelji. Pogotovo je to slučaj kod mladih roditelja, a kako djeca odrastaju, tako se ponovno povećava učestalost igranja “mame i tate”. Znanstvenici također kao glavni razlog smanjenu interesa i kvalitete seksa ističu svađe koje su učestalije kod parova koji su u vezi više od godinu dana, a jedan od faktora jest i monotonost, pogotovo kod onih koji nisu spremni malo začiniti svoj seksualni život. Postoji li ipak neko rješenje za ovaj problem? Naravno da da, a on je uglavnom kombinacija pomirljivijih tonova tijekom svakodnevnog života i veća maštovitost ispod postelja!

TAGOVIdosada ljubav partner partnerica seks veza

Komentiraj