Lifestyle

smrdi smrdi užasno smrdi

Aside Banners

Običan si čovjek kojem smrdi hladnjak? Tri sastojka za prvu pomoć

Piše , Objavljeno

Nekako smo spontano ušli u ovu priču s lifehackovima pa smo si rekli – zašto ne bismo pomogli mačićima u nevolji. Mačići su zapravo muškarci koji žive solo, ali nisu puno naučili u prvih dvadesetak godina svog života pa se ponekad čini da im se život raspada iako glume da imaju sve pod kontrolom. Kako znaš da netko nema život pod kontrolom?

Vrlo jednostavno.

Negdje u stanu mu smrdi.

Nerijetko se taj miris krije u hladnjaku i krivac ne mora nužno biti otvorena konzerva mesnog doručka, često se zna nakupiti koječega što izaziva miris, a teško je detektirati.

.

Dok ne uhvatiš pola dana da izbaciš kečap i tablu maslaca (jer to je sve što vjerojatno imaš kao singl muškarac koji se nada da će prestati biti singl, ali mu baš ne ide) i počistiš sve površine u hladnjaku – imamo tri sastojka koja bi ti mogla fino uskočiti.

Prvi sigurno imaš na raspolaganju.

Kava.

Coffee cup and coffee beans on old wooden background

Kava pristojno neutralizira mirise, nije ni čudo što ti u parfumerijama daju da “resetiraš” njušne pupoljke kada si u potrazi za savršenim parfemom.

Disclaimer: ovo s parfumerijama smo vidjeli samo u filmovima i serijama, nismo sigurni da to stvarno rade.

Ubaci u neki poklopac od tegle smljevene kave i mirisi bi trebali nestati.

Drugi sastojak je jedna od najsvestranijih namirnica koje možeš imati u kući.

Soda bikarbona. Sve ikad radi.

.

Trebaš se riješiti kamenca? Soda bikarbona. Trebaš očistiti tenisice? Soda bikarbona. Trebaš ubiti neugodne mirise u hladnjaku? Soda bikarbona.

Uzmi kutiju, otvori ju, ubaci ju negdje u pozadinu gdje ju nećeš šutnuti i prosuti njen sadržaj. Funkcionira.

Posljednji sastojak koji preporučamo je možda i najbolji.

Ekstrakt od vanilije. Zamisli. Otvoriš hladnjak i ne dočeka te miris lignji (iako lignja nije primirisala tvom Gorenje hladnjaku iz ’82.) već fini miris vanilije.

.
Ako si potpuno sakat za solo život, nazovi mamu i reći će ti da to stoji u redu s potrepštinama za kolače.

Namoči kuglu vate s ekstraktom, stavi ju u nekakvu posudicu i nađi mjesto za nju. Dobro dođe za domaće kekse. Varijacija je bezbroj – možeš napraviti obične kekse, možeš napraviti proteinske kekse s ekstraktom vanilije, a možeš napraviti haha funny kekse *wink wink*. Žene vole likove koji se snalaze u kuhinji. Misliš da je Jamie Oliver bez razloga goli kuhar? Naked chef funkcinira puno bolje nego naked man.

BONUS SAVJET

Očisti hladnjak jednom i drži ga čistim.

TAGOVIhladnjak lifehack samački život