Lifestyle

ili svi izrazi na kojima možeš izvisit

Aside Banners

Od “ghostinga” do “hauntinga” – svi izrazi modernog dejtanja

Piše , Objavljeno

Svijet dejtanja i veza promijenio se unazad 10 godina pojavom društvenih mreža i raznih aplikacija za upoznavanje. Zahvaljujući novom svijetu online upoznavanja, jezik ljubavi postao je mnogo složeniji. Taman kad smo shvatili što je “sexting”, pojavio se čitav niz novonastalih žargona.

– “Nije mi se javila već 2 dana.”

-“Stari, ghostala te.”

-“Što me?”

Kako ne bi bili u zaostatku s engleskim terminima (koje bi bilo prečudno prevoditi), donosimo vam vodič kroz modernu ljubavnu terminologiju.

Ghosting

Kada odjednom nestaneš iz života osobe s kojom si izlazio neko vrijeme. Ovo “nestajanje” događa se offline, jednako kao i online tako da često uključuje i blokiranje na društvenim mrežama.

via GIPHY

Slow Fade

Kada postupno usporavaš komunikaciju s osobom s kojom si se viđao sve dok ne prestanete skroz razgovarati. Slično ghostingu, samo cijeli proces prekida odnosa traje nešto duže.

via GIPHY

Haunting

Ako se osoba iz prva dva scenarija odluči ponovno pojaviti, to se zove haunting ili proganjanje. No, umjesto da uspostavi izravan kontakt s tobom, samo će početi pratiti i lajkati sve što radiš na društvenim mrežama.

via GIPHY

Text black hole

Neprekidno dopisivanje s osobom s kojom se na kraju nikada ne nađeš u stvarnom životu.

via GIPHY

Recycling

Recikliranje je logično. Vraćanje bivšoj/em.

via GIPHY

Magic hour

Ovaj je dobar. Odnosi se na onaj zadnji sat u izlasku, prije nego se klub zatvori, a ti još uvijek nisi ništa zbario. Magic hour se može slobodno nazvati i očajni sat jer se jednostavno trudiš previše.

via GIPHY

Benching

Kada ne želiš vezu ni išta ozbiljnije s nekim, ali ih držiš “na klupi” za one usamljene noći. To se postiže dosljedno rijetkom komunikacijom i konstantnim izgovorima.

via GIPHY

Eskimo brothers

Kada su dva lika koja su bila s istom djevojkom u dobrim odnosima jedno s drugim, pa čak i prijatelji.

via GIPHY

 Pogo sisters

Ženska verzija braće eskimo. Kad dvije žene spavaju s istim tipom i ostanu u dobrim odnosima.

via GIPHY

DTR

Onaj trenutak koji dolazi nakon nekog vremena gdje ste se casual nalazili. DTR – definiraj odnos ili “razgovarajmo o nama.”

via GIPHY

Catfishing

Kada se nađete uživo sa svojim online date-om koji je totalno drugačiji u stvarnom životu nego na profilu.

via GIPHY

 

TAGOVIdejtanje ghosting haunting termini

Komentiraj