Lifestyle

Prokleta bila, modo!

Aside Banners

One grozne gumene sandale koje ste furali kao klinci se na velika vrata vraćaju u modu

Piše , Objavljeno

Zaboravite uggsice, croksice, zlatne tenisice i majice bez rukava jer se najgore od mode 90-ih sprema na svoj veliki povratak. Da, slijedi nam ljeto gumenih sandala!

sandale2Bili vi muško ili žensko, vrlo je velika vjerojatnost kako ste gumene sandale obukli barem jednom tijekom svog djetinjstva (i to uglavnom na moru, kao zaštitu protiv oštrog kamenja i neugodnih ježinaca pri ulasku u vodu), a nije isključena niti mogućnost kako ste isti grozni komad obuće nosili i u poodmakloj dobi. Ne znamo zašto bi itko normalan to učinio i uopće ne želimo ulaziti u razloge takvom mazohizmu, ali s krajem 90-ih su takve natikače polagano izašle iz mode, da bi u novom mileniju na njihovo mjesto došle uggsice, croksice i ostatak zločina protiv dobrog ukusa. Mislili smo da smo ih iskorijeniti jednom zauvijek, ali izgleda kako moda, kao i filmovi i glazba, slijedi određeni ciklus reciklaže, a pogađate što je na redu za veliki povratak!

So jelly shoes are back on the fashion agenda for #SS15 – thoughts? #LFW #LFW15

A photo posted by Jaclyn Craig (@bumpkinbetty) on

Što se tiče samog dizajna, poznate se gumene sandale tako nisu pretjerano promijenile u posljednjih 20-ak godina pa ih je i dalje najlakše opisati kao kombinaciju zatvorskih rešetki i nečega što bi Bear Grylls sklepao u četiri minute od dva komada gume sa smetlišta. Najveća je razlika što gumene sandale u današnje vrijeme nisu rezervirane za klince, već za odrasle žene koje svojevoljno izabiru, daju novce i javno se hvale komadima obuće koji su do prije godinu dana bili sinonim teškog seljaštva ili potencijalne psihičke nestabilnosti. Bilo da se radi o običnim jednobojnim, šljokičastim, neonskim ili s petama, ovog je ljeta bitno furati gumene sandale, a nama preostaje jedino prespavati ovu sezonu i nadati se kako će iduće godine moda biti nešto prihvatljivija!

Gingham Tuesday

So jelly…

Jelly sandal Sunday's! ☀️#jellysandals #red #sunday #nofilter #daisies #sunshine

A photo posted by Janna McCullie (@janna.banana22) on

Combinada #jellysandals #fixie

A photo posted by g l o (@glooogle) on

The #JellySandals on the blog now!

A photo posted by @fashionlounge_fl on

Dame lú// Dip-sters

black n white never die❕❗

A photo posted by @__uplayground on

Time to put your sandals away – #wintershere #winterstyle #byebye #jellysandals

A photo posted by Roxy Valetta (@roxyvaletta) on

#White #jellysandals #sunglasses #grass

A photo posted by @anayelialcaraz on

TAGOVI90 cipele djetinjstvo gumene sandale moda nostalgija obuća sandale

Komentiraj