Lifestyle

Tako se tope kalorije

Aside Banners

Oralni seks kao tjelovježba: Nećete vjerovati koliko kalorija sagori pola sata usnog zadovoljavanja

Piše , Objavljeno

Svaki oblik tjelesne aktivnosti troši kalorije, ali složiti ćemo se kako je pola sata oralnog seksa u svakom slučaju bolje od znojenja po nekakvim teretanama ili dosadnog trčanja!

oralSeks volimo prije svega zato što je seks, a to po defaultu znači da je dobar… čak i kada je loš! Naše praiskonsko zadovoljstvo samim činom te orgazmičko spajanje s prirodom u kolovratu kozmičke energije je sasvim dovoljno da seks bude nešto što želimo upražnjavati što češće, ali on ima i nekoliko skrivenih prednosti, prvenstveno za naše tijelo. Naravno, sva ta fizička aktivnost koja (u tradicionalnom smislu) proizlazi iz guranja jedne stvari u drugu troši kalorije te djeluje kao metabolički trening, ali zanimljivo je kako i običan oralni seks ne zaostaje mnogo po djelotvornosti!

Istraživanje je tako pokazalo kako žene nakon pola sata pružanja oralnog seksa sagore oko 100 kalorija, što je jednako 35-minutnoj šetnji ili 15-minutnom veslanju. Priznajemo, na prvu se ne čini kao neka posebno djelotvorna aktivnost, ali izgleda kako se ljudsko tijelo prilikom izvođenja takvih radnji troši daleko više nego što smo mislili. Žene koje žele još malo pojačati pozitivne efekte mogu tu i tamo ubaciti neki sklek ili kakvu joga pozu, što zajedno može poduplati gainse. Kako bi to stavili u nekakvu perspektivu, dovoljno je reći kako ga za sagoriti jednu limenku Coca-Cole treba oralno obrađivati nekih 45 minuta, dok je za Big Mac potrebno čak dva sata i 40 minuta. Eto cure, ako vam piton u ustima nije baš neka fora, a želite održati liniju, bolje vam je da ne prilazite tim velikim slasnim burgerima!

oral 1

Pola sata seksa sagori dobrih 144 kalorije, što je otprilike jednako kao 20-minutno jogiranje. Naravno, što je duža cijela radnja i što je žena aktivnija (tipa, ako je ona gore), to je i gubitak kalorija značajniji, a dokazano je i kako orgazam spali dodatnih par dosadnih kalorija. Ipak, ono što je posebno zanimljivo jest ljubljenje, koje će u samo pola sata sagoriti čak 70 kalorija. Dodajte još malo petinga ili koji sklek (ne znamo kakav odnos imate s partnerom/partnericom, ali ako u ljubljenje možete ubaciti i pokoji sklek, svaka vam čast!)  i za čas dobijete tijelo kakvo ste željeli bez da ste ikada izašli iz kreveta. Eh, da je to barem tako u stvarnom životu…

TAGOVIjoga kalorije oralni seks pušenje seks tjelovježba

Komentiraj