Lifestyle

Nije za one slabijeg srca

Aside Banners

Ova brutalna jurilica je auto koji želimo voziti kada postanemo superjunaci

Piše , Objavljeno

Vapour GT je još uvijek u fazi koncepta, ali iz švedskog Gray Designa tvrde da su spremni za proizvodnju čim netko da ponudu. Može dva komada?

vapour 7Neki će reći da ovi moderni koncepti za superautomobile i jurilice izgledaju očajno i bez imalo duše, ali mi nikako ne bismo odbili provozati se u jednoj od takvih zvjerki. Istu stvar možemo reći i za Vapour GT, koncept švedskog dizajnerskog tima Gray Design koji ovih dana kruži po velikim automobilskim izložbama i mami potencijalne kupce. Iako se ne nalazi niti će se ikada nalaziti u slobodnoj prodaji, oni koji su spremni potrošiti pozamašnu (i nama smrtnicima nepoznatu) svotu mogu naručiti svoju custom verziju automobila, složenu rukama inženjera iza takvih hitova poput Bugatti Veyrona.

vapour 6 vapour 5 vapour 4 vapour 3 vapour 2 vapour 1Inače, Vapour GT pokreće 2-litreni Supercharged Ford Duratec motor unutar superlagane Caterham SP 300 R šasije od karbonskih vlakana, a do stotke bi trebao doći za svega 3,2 sekunde. Maksimalna je brzina procijenjena na sasvim solidnih 290 km/h, ali ova je jurilica tu prvenstveno da privlači poglede, a ne da se trka po nekakvim pistama. Ok, može onda ta dva komada?

TAGOVIauto dizajn gray design juricilica koncept superauto vapour GT

Komentiraj