Lifestyle

Ocean na dlanu

Aside Banners

Ova fantastična vikendica na australskoj obali izgleda kao da lebdi iznad oceana

Piše , Objavljeno

Australci se nikada nisu mogli pohvaliti nekom posebno atraktivnom arhitekturom (dobro, imaju onu jednu operu, big deal…), ali ova je vikendica stvarno vrh!

kuća 3Kojih 12 tisuća kilometara dalje od mjesta na kojem vi trenutno sjedite ili stojite nalazi se maleni gradić Fairhaven, australski raj na Zemlji svega nekoliko sati (ili minuta, tamo čovjek nikada ne može biti siguran) udaljen od Melbourna. Ocean koji se lagano prelijeva preko dugačkih pješčanih plaža, minimalna količina životinjskog i biljnog svijeta koji vas može ubiti (otrovne paukove i zmije te morske pse niti ne računamo) i izostanak svih onih zala masovnog turizma ovaj kraj čine idealnim mjestom za odmor, a jedan od najpopularnijih smještajnih kapaciteta je vikendica nazvana The Pole House (iliti, vrlo labavo prevedeno, “Kuća na štangi“).

Dizajn potpisuje ekipa iz studija F2 Architecture, a ovaj su prekrasan primjerak moderne gradnje smjestili na brdašce iznad Great Ocean Roada. Pogled je, dakako, prema oceanu, a velike staklene površine prekrivaju skoro sve strane same kuće. Ono što The Pole House čini toliko posebnom jest činjenica da se nalazi na 40-metarskom metalnom stupu, a u kombinaciji s prilazom u obliku mostića sa staklenom ogradom sve to skupa izgleda kao da lebdi nad oceanom! Naravno, interijer prati genijalnost vanjštine pa je tako uređen minimalistički luksuzno, a cijeli ćete ovaj doživljaj platiti barem 3 tisuće dolara (oko 20 tisuća kuna) tjedno. Eh, daleko je Australija…

kuća 1 kuća 2 kuća 9 kuća 8 kuća 7 kuća 6 kuća 5 kuća 4

TAGOVIarhitektura australija ljetovanje luksuz more ocean vikendica

Komentiraj