Lifestyle

Ova jahta je trudna!

Aside Banners

Ova super-jahta s garažom za manji gliser prva je stvar koju kupujemo kada postanemo prljavo bogati

Piše , Objavljeno

Ljudi se dijele na četiri klase: siromašne, srednji stalež, bogate i prljavo bogate. Daleko iznad svih se pak nalaze oni koji si mogu priuštiti jedan ovakav brodić!

yade 3Super-jahte koje mogu držati manji gliser nisu nekakva novost, a iako nikada u živo nismo svojom siromašnom nogom kročili na jedno takvo dekadentno čudo, znamo da negdje tamo po toplim, smaragdnim morima na njima plove neki mnogo veći sretnici od nas. Ipak, čak niti ovo nije vrhunac luksuza jer kada se govori o rasipanju novaca na totalno beskorisne, ali toliko prokleto poželjne stvari, brže, više, bolje i skuplje je uvijek nešto čemu treba težiti!

Bacite stoga pogled na novu CRN-ovu ljepoticu J’ade, koja je sa svojim impresivnim 61 metrom nešto duža od polovice klasičnog nogometnog igrališta. No, u ovom slučaju veličina nije presudan faktor jer J’ade ima nešto što niti jedna druga jahta na svijetu nema: garažu unutar svoje utrobe u koju stane 8-metarski gliser! Ovo je otprilike kao da imate ogromni dijamant unutar kojega se nalazi poluga od čistog zlata, što je, mora se priznati, prilično cool stvarčica…

J’ade yacht – promo video:

Sama garaža se prije pristajanja glisera nadopuni vodom kako bi on mogao sigurno pristati, a nakon što se putnici iskrcaju slijedi pražnjenje koje traje maksimalno tri minute. Naravno da je unutrašnjost jahte uređena po najvišim standardima svakog lovaša koji si ju može priuštiti, maksimalna joj je brzina 16 čvorova, a pogoni ju ukupno 4 000 konja sirove snage.

yade yade 2

Uz 13 članova posade na nju po specifikacijama može stati i ukupno 10 gostiju (jer ne daj bože da slučajno dođe još jedan, odmah tone!), a cijena još uvijek nije poznata. Mi pretpostavljamo da bi mogla biti otprilike između 500 zdravih ljudskih bubrega i 6 tisuća prosječnih hrvatskih plaća, a sa sigurnošću možemo tvrditi kako bi samo gorivo za jedan krug J’areom koštalo otprilike kao fakultetsko školovanje prosječno pametnog djeteta…

TAGOVIbogatstvo elita gliser jahta luksuz super-jahta

Komentiraj