Lifestyle

Napokon nešto dobro od nas

Aside Banners

Ova velika svjetska karta pokazuje po čemu je svaka država najbolja, a Hrvati mogu biti itekako ponosni

Koliko god si mi sami ponekad voljeli spuštati da smo "najgori", ova karta pokazuje kako Hrvatska ipak nije samo hrpa duga i korupcije!

Piše , Objavljeno

Svaka država svijeta je po nečemu bolja od bilo koje druge, a svi bi se trebali truditi da je to “nešto” ipak na pozitivnoj strani spektra. Kako bi snalaženje u moru svih tih informacija i rangiranja bilo lakše, David McCandless sa stranice InformationIsBeautiful.net je složio veliku svjetsku kartu popisujući koje se to stvari i pojave posebno ističu u pojedinoj državi svijeta. Kao referencu je koristio podatke od Svjetske banke, Ujedinjenih naroda i nekoliko drugih izvora, a one se uglavnom odnose na postotni udio stanovništva, odnosno “po glavi stanovnika”.

Tako je složio ukupno 9 kategorija koje mogu biti pozitivne ili negativne: roba, psihologija, ekologija, gastronomija, ekonomija, dobrota, humanost, tehnologija i negativnosti. Letimični pogled na kartu otkriva kako Afrika prednjači po negativnostima, Azija je jaka u gastronomskim pothvatima i svemu vezanom uz proizvodnju i konzumaciju hrane, a Europa svoje prednosti vidi u ekonomiji i općenitoj dobroti, odnosno pozitivnim aspektima života.

kartaVrlo nam je drago što je Hrvatska najbolja u svijetu po broju obavljenih presađivanja bubrega po glavi stanovnika, a od naših susjeda je u sustav ubačena još jedino Mađarska (najviše porno zvijezda) i Italija (najveća konzumacija kivija… a dobro, valja je!). Kada se pogledaju ostale države, možemo biti uistinu ponosni na sebe i sretni znajući kako nismo u takvom problemu ako zakaže koji bubreg, jer nam nikako ne bi bilo drago da smo vodeći po smrtima ili zatvaranju novinara.

TAGOVIHrvatska karta najbolji svijet transplantacija

Komentiraj