Lifestyle

Treba učiti od njega

Aside Banners

Ovaj genijalac je dobio na desetke ponuda za posao, a njegova je tajna originalnost i kutija krafni

Na danaašnjem tržištu rada često nije nimalo lako pronaći posao, a nekada je potrebno ići toliko daleko da u potpunosti izađeš "iz kutije".

Piše , Objavljeno

Svatko tko je ikada tražio posao (a šanse su da je to… svatko?), zna kakav je mukotrpan, zamoran i depresivan proces slanja stotina i stotina životopisa na hrpu adresa te višemjesečno iščekivanje odgovora koji uglavnom nikada niti ne dođe. Dok tako poražen i nezaposlen ležiš u krevetu i gledaš u strop, lako je pomisliti kako svi ti tvoji životopisi vjerojatno završe u nekakvom košu za smeće, bilo pravom, bilo virtualnom, a s obzirom na to da za bolji posao ima i po nekoliko desetaka ili stotina prijava, tako nešto nije uopće teško zamisliti. Ipak, nije sve tako crno, jer postoje itekako dobri načini da si povećaš šansu za dobivanjem tog posla!

Upravo je to pokazao domišljati Lukas Yla, koji se nedavno doselio u San Francisco te se bacio na potragu za posao u tehnološkoj ili IT industriji. Početna nastojanja se nisu pokazala učinkovitima, pa je Yla odlučio povećati svoje izglede stavljanjem kratke poruke i životopisa u kutiju slasnih krafni, te pravljenjem da je dostavljač istih. Tako je imao lagani pristup uredima (jer svi žele krafne i nitko ne pita odakle one dolaze!) gdje je uspio ostaviti hrpetinu kutija i tako učinio jako puno za svoje buduće zaposlenje.

posao

Naravno, većina onih koji su dobili ovakvu prijavu za posao su se oduševili, a kao posljedicu svega Yla trenutno ima ugovorenih 10 razgovora za posao te vjerujemo kako ta brojka može biti samo veća. Ne znamo je li i hoće li ga na kraju itko uopće zaposliti (možda je dečko zapravo teški psihopat), ali Yla je dokaz kako za pronaći posao nekada nije dovoljno samo čekati da ti nešto padne s neba ili slati nekakve random šablonske prijave, već se malo potruditi i smisliti nešto originalno što garantira da ćeš upravo ti privući pažnju tvojih mogućih budućih poslodavaca.

TAGOVIaplikacija krafne originalno posao prijava za posao životopis

Komentiraj