Lifestyle

Osveta je glasna

Aside Banners

Ovaj genijalac je otkrio savršeni način kako se osvetiti bučnim susjedima

Piše , Objavljeno

Malo tko se nije našao u situaciji da ga susjedi teroriziraju bukom, glasnom glazbom ili dernjavom, a teško da se tu može išta napraviti. Osim možda uzvratiti istom mjerom!

------maxH------Na žalost, živimo u svijetu prepunom kretena koji nemaju nimalo obzira prema drugim ljudima, pogotovo prema onima koji su im realno najbliži (barem geografski): svojim susjedima. Dernjava, glasno puštanje glazbe, stalni građevinski radovi i ostala buka su nešto s čime se svatko od nas susreo barem jednom u životu, a osim zvanja policije i uzimanja stvari (tojest, bejzbol palice) u svoje ruke uistinu nam ne preostaje mnogo toga za učiniti. Možda pokušati pacifistički porazgovarati s njima? Eh da, kada bi barem društvo funkcioniralo na temeljima racionalnosti…

No izgleda kako je jedan genijalac otkrio način kako uzvratiti svojim bučnim susjedima i to koristeći onu staru biblijsku “oko za oko” taktiku. Naime, njegovi susjedi ga već duže vrijeme teroriziraju glasnom glazbom, a kako su američke zgrade poznate po tankim zidovima, jasno je kako to uzrokuje mnoštvo problema. Možda ih je i pokušao urazumiti, ali izgleda kako nije išlo, pa je odlučio riješiti taj problem na tehnički način. Složio je Arduino zvučni sustav koji pomoću mikrofona mjeri buku, a ako je ona konstantna kroz 10 sekundi, automatski se pali CD player koji na mrcinske zvučnike pušta jednu od vjerojatno najiritantnijih stvari ikada, Who Let The Dogs Out od Baha Mena.

Neighbor Payback Prank – video:

Izgleda kako sustav funkcionira, a podešen je tako da se pali automatski čak i kada njegov vlasnik nije kod kuće. Pitanje je samo može li njegova buka nadvladati buku njegovih susjeda te je li to dovoljno da ovi shvate poruku. Ili će se pak i oni sami odlučiti na svoju osvetu i izgraditi cijeli zid zvučnika, što je svakako rat koji bismo željeli popratiti. Naravno, mi smo svoju stranu već odabrali!

TAGOVIarduino buka glasno glazba osveta sound system susjedi

Komentiraj