Lifestyle

Ugodna metalna kantica

Aside Banners

Ovaj je arhitekt pretvorio stari silos za žito u fantastično ugodan dom

Piše , Objavljeno

Ono što je nekome stari pohabani silos za žito, kreativcu poput Christopha Kaisera predstavlja priliku da napravi nešto uistinu posebno.

silos 1Iako su mu vanjske stijenke ofarbane u bijelo kako bi odbijale zrake Sunca, ova metalna kantica izvana izgleda kao sasvim običan silos. No, unutra se krije pravi mali stan, ugodan i vrlo originalan dom čijih je ukupno 32 metra kvadratna na dvije etaže na najbolji mogući način iskoristio arhitekt Christoph Kaiser. On je spomenuti stari silos za žito iz 50-ih godina prošlog stoljeća kupio i kamionom dopremio iz Kansasa u Phoenix, gdje ga je mjesecima uređivao te se napokon u njega i uselio zajedno sa svojom ženom.

silos 2 silos 3 silos 6

Osim spomenute farbe vanjskih stijenki, Christoph je stijenke obložio izolacijskom pjenom te postavio unutarnje zidove, dok je podove prekrio jeftinim orahovim parketom. Složio si je i velika ulazna vrata i nekoliko prozora koji potpuno otvaraju prostor i silos čine dijelom njegove okoline. Najveći je problem bio namještaj, a pošto je Christoph želio maksimizirati iskoristivost prostora morao je sve raditi zaobljeno kako bi pratilo stijenke silosa. Svaki je komad tako zakrivljen, od ormara i kredenaca pa sve do kaučeva.

silos 4 silos 5 silos 7 silos 8 silos 9 silos 10

Na donjem se katu nalazi maleni dnevni boravak i kupaonica, a spiralne stepenice vode do drugog kata na kojem je spavaća soba s panoramskim prozorom kroz koje dolazi prirodna svjetlost. Uz maleni vrt i brižno održavanu okućnicu, ovaj se stari silos uistinu čini kao pravi topli dom, toliko da nam mi bi smetalo provesti tamo noć-dvije… ili cijeli život. U svakom slučaju izgleda daleko bolje od mog stana!

TAGOVIarhitekt christoph kaiser dizajn originalno stan

Komentiraj