Lifestyle

Čišćenje WC-a i razbacivanje đubreta

Aside Banners

Ovaj par otkriva kako napuštanje “sigurnog” života i odlazak na put oko svijeta nisu toliko bajni koliko se čine

Piše , Objavljeno

Kada god čitamo o ekipi koja je ostavila sve za sobom i upustila se u avanturu života, rijetko kada pomislimo kako njihove pustolovine u raju imaju i malo mračniju stranu.

putovanje 1Kao i mnogi mladi parovi unazad posljednjih nekoliko godina, Chanel Cartell i Stevo Dirnberger su odlučili ostaviti dobro plaćeni posao u jednoj johannesburškoj reklamnoj agenciji i zaputiti se u avanturu svog života: putovanje svijetom i uživanje u svemu što on može ponuditi. Prodali su sve što su mogli, kupili potrebnu opremu i krenuli u pustolovinu, usput izvještavajući o svemu putem svog Instagram računa (na kojem prate koliko su udaljeni od doma). No, vrlo brzo su im novčane zalihe presušile, pa su morali krenuti raditi brzinske fizičke poslove kako bi ne samo smogli dovoljno para za nastavak putovanja, već kako bi općenito mogli preživjeti. Kada su konačno stigli do Atene, morali su priznati i sebi i svojim fanovima kako stvari zapravo stoje.

 

 

Nije sve samo sladoledi, sunce i prekrasni pejzaži“, napisala je u dugačkom postu Chanel te nastavila: “Do sada smo oribali vjerojatno 135 WC-a, razbacali 250 kilograma gnojiva, prelopatali dvije tone kamenja, postavili 60 metara staze i spremili 57 kreveta, a o broju ispoliranih čaša za vino da i ne govorim. Vidite, kada dođete iz luksuza koji smo ostavili u Johannesburgu i suočite se s brutalnom istinom volonterskog rada… sada smo na suprotnoj strani vage. Sada smo čistači WC-a, skupljači psećih govana, blagajnici i bauštelci.”

 

 

 

 

Isplati li se to onda uopće? Chanel misli da da: “Iako smo znali kako neće biti lagano, brzo učimo kako ovo nije za labilnije osobe i moramo se prilagoditi i reagirati na sve situacije… Ali iako vjerojatno imamo više sijedih nego kada smo počeli, zemlje pod noktima koliko se god tuširali i loše brze hrane kao temelja prehrane, ovaj nam ludi životni stil daje slobodu da istražujemo bogate švedske šume, beskrajne nordijske fjordove, talijanske popločene ulice i velegradove. Imamo vremena za vlastite ideje i guranje vlastitih kreativnih eksperimenata. To je za nas poput raja. Radiš po vlastitom rasporedu i koristiš puno vremena za trčanje pored zrcalećih jezeraca, stvaraš i udišeš svježi artički zrak. Ništa te ne nauči poniznosti, životu i važnosti iskorištavanja svakog dana kao da je posljednji kao kada zamijeniš dobro plaćeni uredski posao za čišćenje WC-a.” Što mislite, jel tome stvarno tako?

TAGOVIavantura Instagram pustolovina put oko svijeta putovanje uživanje život

Komentiraj