Klopa & Cuga

Kakva duga, ovo su boje!

Aside Banners

Pogledajte kako popularna alkoholna pića izgledaju pod mikroskopom

Piše , Objavljeno

Danas je moderno da se sve živo i neživo promatra pod mikroskopom, pa je došao red i na omiljeno sredstvo za opuštanje većeg dijela čovječanstva: alkohol!

Sake

Sake

Neki kažu da je cuga tuga, drugi pak da je jedini pravi razlog za život, a mi smo u suglasnosti s onim većim dijelom čovječanstva, kojima je alkohol vrlo pristupačan i rado viđen prijatelj… barem jednom tjedno! Neki se tako vole opustiti uz mrzlu pivicu, drugi uživaju u kvalitetnom vinu, stare iskusnjare će cijeli dan provesti maštajući o čašici skupocjenog viskija, a nekad dobro legne i kakav koktelčić. Bilo kako bilo, što se tiče cuge, stvarno se može naći ponešto za svačiji ukus.

I dok su nam boje i okusi raznih alkoholnih pića uglavnom poznati i svode se na varijacije crvene i smeđe boje ili prozirnog napitka, pod mikroskopom je situacija sasvim drugačija, toliko, da u nekim slučajevima izgleda kao da se radi o nekakvoj tripoidnoj animaciji. To je upravo slučaj s malenim eksperimentom dizajnerske tvrtke BevShots, koja je u svom novom projektu odlučila zaviriti u mikro svijet popularnih žestica, piva i koktela.

BevShots – promo video:

Kako bi dobili najefektnije moguće slike, morali su kristalizirati razna alkoholna pića, te ih ufotkati pomoću kamere montirane na polarizirajući mikroskop. Difrakcijom svjetlosti kroz mikrokristalnu strukturu dobivene su fantastične boje i uzorci, koji su nam iz nekog nepoznatog, podsvjesnog razloga odmah povećali želju za odlaskom u lokalnu birtiju, naručivanje pola gajbe pivčuge i uživanje u svim tim bojama u stvarnom životu! Samo ih pogledajte i recite da nije tako!

Šampanjac

Šampanjac

Suhi martini

Suhi martini

Sex on the beach

Sex on the beach

Englesko tamno pivo od zobi

Englesko tamno pivo od zobi

Burbon

Burbon

Američko svijetlo pivo

Američko svijetlo pivo

TAGOVIalkohol cuga mikroskop piće pivo vino žestica

Komentiraj