Lifestyle

Fjordovska idila

Aside Banners

Ove rustikalne norveške kolibe na fjordovima su pravi raj na Zemlji

Piše , Objavljeno

Možda nama gradskim žoharima snijeg i led simboliziraju prometni kolaps i potencijalne lomove ruku, ali u norveškim se fjordovima to naziva rajskim odmorom!

hotel 3Jadni, siromašni i bijedni Norvežani nemaju niti prekrasni Jadran niti veselo Zagorje niti plodnu Slavoniju, ali itekako znaju iskoristiti ono što im je priroda dala. A osim hladnoće, snijega, leda, nepreglednih šuma i hrpetine planina i jezera, ova velika skandinavska zemlja ima i fjordove. I to na bacanje! A ako nešto znamo o fjordovima onda je to činjenica da su prekrasni i da ih se itekako dobro može iskoristiti u turističke svrhe, naravno, uz malo truda i mnogo znanja.

hotel 8

Juvet Landscape Hotel je prepoznao potencijal ove, (još uvijek) uglavnom nedirnute, prirode te su počeli graditi malene, moderne i minimalističke eko-kolibe na sjeverozapadnoj norveškoj obali, kojih 400-tinjak kilometara od Osla. Za sada je izgrađeno devet ovakvih kućica i svaka je dizajnirana na drugačiji način kako bi se što bolje uklopila u okoliš. A okoliš su zelena stabla i smaragdni potoci u proljeće i ljeto te mirnoća snijega i leda uz kristalno čisto nebo u jesen i zimu. Cijene noćenja se kreću oko 1 200 kuna što je i dalje prilično skupo i uglavnom nedostižno nama smrtnicima, ali vjerojatno bi se dalo skupiti para za barem jedno noćenje. Problem bi bio vratiti se u “normalan” svijet nakon takvog doživljaja…

hotel 1 hotel 2 hotel 4 hotel 5 hotel 6 hotel 7 hotel 9 hotel 10 hotel 11 hotel 12 hotel 13

TAGOVIbrvnara fjord hotel juvet landscape hotel koliba norveška odmor putovanje turizam zima

Komentiraj