Lifestyle

A gdje je Zagreb?

Aside Banners

Ovih 5 gradova je zamijenilo New York, Pariz i London na listi najpoželjnijih svjetskih destinacija

Iako će svjetski klasici uvijek biti svjetski klasici, zanimljivo je vidjeti kako se u posljednjih par godina pojavljuje trend poželjnosti nekih drugih atraktivnih svjetskih destinacija.

Piše , Objavljeno

Većina zaljubljenika u putovanja, istraživanje i avanture će kao svoje najpoželjnije destinacije odabrati neku od velikih metropola s bogatom poviješću i kulturom te ponudom svega onoga što doma nema. Tako su pri vrhu ovakvih lista uvijek gradovi poput New Yorka, Pariza, Londona, Rima, Madrida ili Amsterdama, a uistinu nemamo što reći protiv ovakve simpatije jer bismo i mi sami itekako voljeli obići sva ta mjesta. Ipak, sudeći po Googleovim analizama, situacija se polagano pomiče u korist nekih drugih, donedavno ne toliko eksponiranih destinacija, koje odjednom postaju itekako poželjna mjesta za provesti odmor. Ovo je pet velikih svjetskih gradova koji prednjače na toj listi, a iako na njoj nema Zagreba, znamo kako se on sigurno nalazi tamo negdje pri vrhu!

Reykjavik

Glavni grad Islanda je donedavno bio samo usputna točka na putu između Sjeverne Amerike i Europe, ali zahvaljujući svojim neviđenim prirodnim ljepotama, toplim i ugodnim ljudima i kulturno-gastronomskom scenom koja se razlikuje od bilo čega na planeti, Reykjavik je sve češće odredište svakoga tko voli malo više avanture.

rey

Havana

Iako se iz SAD-a do Kube može doslovno pljunuti, ova je “komunistička” država donedavno bila pod strogim sankcijama svojih moćnih susjeda te se malo tko mogao probiti do nje. No sada, kada su sankcije dignute, turistima iz SAD-a, ali i iz cijelog svijeta su se širom otvorila vrata ovog rajskog otoka koji je u mnogočemu ostao u 50-im godinama prošlog stoljeća. Treba to vidjeti prije nego postane masovna turistička košnica, a glavno odredište je bez sumnje živopisna Havana!

havana

Toronto

Kanadski dragulj na istočnoj obali je najveći grad te države i jedno od centara svega, od arhitekture i kulture pa sve do vjerojatno ponajbolje gastronomske ponude ne samo na sjevernoameričkom kontinentu, nego i u cijelom svijetu. Možda bi trebalo izabrati neki od mjeseci kada je malo toplije, ali u svakom slučaju Toronto posjetiteljima može ponuditi jako puno i bez potrebe za nekim ogromnim parama.

toronto

Mexico City

Još uvijek postoji određena razina straha prema odlasku u grad poput Mexico Citya, prvenstveno zbog sigurnosnih razloga, ali izgleda kako je stopa kriminala u padu te turisti imaju priliku na relativno siguran način proživjeti sve čari onoga što nudi glavni grad Meksika. Odlazak u Mexico City je dobar i iz razloga što može poslužiti kao polazišna točka za one koji žele uživati u blagodatima nešto klasičnijeg turizma (more, pješčane plaže, kokteli i hrpa meksičkih oblina), a opet požele vidjeti i nešto konkretno.

mexico

Tokio

Možda će vam trebati velika torba puna love i možda ćete se osjećati kao da ste pali na neku vanzemaljsku planetu, ali tijekom života bi svatko tko ima tu mogućnost svakako trebao posjetiti Tokio. Jasno je kako se nalazi relativno daleko od svih konvencionalnih puteva i uistinu košta enormno mnogo provesti tamo odmor kakav čovjek zaslužuje, ali takva osebujnost se nalazi rijetko kada na ovoj planeti i zato valjda glavni grad Japana i privlači toliko pažnje!

tokio 1

TAGOVIgrad havana mexico city poželjna destinacija putovanje reykjavik tokio toronto turizam uživanje

Komentiraj