Lifestyle

top 6

Aside Banners

Ovih 6 automobila je proglašeno najboljima na svijetu – stručni žiri je odlučio

Piše , Objavljeno

U Americi još uvijek traje New York Auto Show, a dio programa je i proglašenje World Car of the Year nagrada u šest kategorija.

U žiriju se nalaze 82 automoto novinara iz dvadesetak zemalja, a pokušali su biti objektivni i pošteni u izboru.

Ako pratite automobilsku industriju ili ste jednostavno u potrazi za novim limenim ljubimcem, ove informacije će vam svakako dobro doći.

Autom godine je proglašen Volvo XC60. U finalu izbora u ovoj kategoriji su bili Mazda XC-5, Range Rover Velar i Volvo, ali čini se da je prava kombinacija dizajna, povezivosti i sigurnosti očito prevagnula ove godine. Crossover vozila su uglavnom dosadnog dizajna, Volvo je tu svakako iskočio.
volvo xc60

U kategoriji luksuznog automobila godine pobjednikom je proglašen Audi A8. Siguran izbor, nismo oduševljeni, ali žiri je osvojila visoko automatizirana vožnja, tehnološke inovacije i dizajn – kako eksterijera, tako i interijera.

audi a8

U kategoriji “World Performance Car” nagradu je osvojio BMW M5. Spreman za cestu, spreman za pistu, nemamo što zamjeriti ovom izboru – iako su u finalu bili i Honda Civic Type R (ludi smo za Japancima, sorry) i Lexus LC 500.

m5 bmw

U kategoriji najbolje dizajniranog automobila godine, kroz cilj je prvi projurio Range Rover Velar. Pogledajte ga i probajte nešto prigovoriti.

range rover velar automobil

“Zelenim” automobilom godine je proglašen Nissan LEAF, ujedno i najprodavaniji električni automobil. Savršeno ime za ekološki automobil. Nula emisija štetnih plinova i spašavanje planeta. A i ne izgleda kao igračka.

Screenshot_17

Najboljim gradskim automobilom (što je vjerojatno najvažnija kategorija za sve ljude koji aktivno pretražuju automobilsko tržište) je proglašen novi Volkswagen Polo. Preko 17 milijuna prodanih primjeraka, Polo je jedan od najuspješnijih kompaktnih automobila svih vremena, a šesta generacija je sportskiha i ozbiljnija od prethodnika. U finalu su Polu društvo pravili Ford Fiesta i Suzuki Swift.

polo

TAGOVIautomobili automoto nagrade volkswagen volvo

Komentiraj