Lifestyle

Vrijeme će pokazati

Aside Banners

Ovo je glavni znak da će vaša ljubav i veza trajati vječno

Piše , Objavljeno

Ljubav je krhki cvijetak oko kojeg treba mnogo truda i brige kako bi preživio, ali postoje određeni pokazatelji koji bitno povećavaju šansu za uspjeh.

veza 1Ako za svog života nisi proživio barem jedan pravi ljubavni brodolom, ili imaš opako mnogo sreće ili te tok tek čeka. Radi se o jednoj od onih stvari koje je teško izbjeći, a najbolji je dokaz tome glazba: dovoljno je samo pogledati koliko je puta ova tema opjevana i sve je kristalno jasno. Ipak, ne treba gubiti nadu jer vječna ljubav je itekako moguća, a iako ne postoji nikakav jasni pokazatelj kako i kada će se ona dogoditi, nova istraživanja pokazuju kako neki znakovi mogu ukazati na pozitivan krajnji ishod.

Sociolog Michael Rosenfeld sa Sveučilišta Stanford je u novoj studiji o parovima i vezama otkrio kako dužina veze znatno povećava šanse za njezin konačan uspjeh i onu staru “dok nas smrt ne rastavi”. Možda se na prvu čini kao sasvim logična pretpostavka koja je zapravo otkrivanje tople vode, ali sociologija i psihologija nikada nisu baš toliko jednostavne i treba neke stvari i znanstveno dokazati. Tako je “otkriveno” kako zajedničke brige i borbe produbljuju vezu i čine ju snažnijom, a kako vrijeme odmiče tako te spone postaju još jače.

veza 2

Pitanje je sada je li razlog tome uistinu ljubav ili činjenica da ljudi postaju na neki način ovisni o svojim partnerima te robovi njihove zajedničke prošlosti, ali možda to zapravo i jest ljubav? Istina jest da već 365 dana veze uvelike poboljšava šanse da će ona opstati na duge staze, a čak 60% parova koji su u vezi bili kraće od dva mjeseca kada je ova studija započela nisu dočekali tu bitnu godišnjicu. Naravno, ništa od ovoga nije egzaktno jer se brakovi raspadaju i nakon 40 godina suživota, ali mi uvijek rado prihvaćamo pozitivnu vjerojatnost!

TAGOVIbrak dužina veze istraživanje ljubav Sreća veza vjernost

Komentiraj