Lifestyle

Prvo zastava, a onda sve ostalo!

Aside Banners

Ovo je nova zastava planeta Zemlje i zabiti ćemo ju u sljedeći planet koji osvojimo!

Piše , Objavljeno

Iako već postoji nekoliko desetaka različitih prijedloga za dizajn službene zastave naše planete, izgleda kako bi se ove jednostavne kružnice na plavoj pozadini mogle vijoriti na idućem svijetu koji osvojimo!

zastavaDa kojim slučajem sutra prema Marsu krene svemirski brod s prvim kolonistima (sve nam se više čini kako je ovo obična varka tako da se ne moramo previše nadati), pitanje je čiju bi zastavu zabili u tlo Crvenog planeta i tako označili naše novo osvajanje. Prilično smo sigurni kako bi Ameri pokušali posuti svoje zvjezdice po toj planeti, ali isto smo tako sigurni kako Kina, Rusija, Europska Unija i ostale svemirske sile ne bi mirno gledale sa strane i čekale svoj red. Zato već desetljećima traje neuspješna potraga za jednom zastavom koja bi objedinila cijeli svijet i koja bi postala simbol naše planete, a iako se svake godine pojavi hrpa novih prijedloga, dogovor još uvijek nije postignut. Treba to definitivno požuriti jer nikad ne znaš kada će vanzemaljci napokon odlučiti uspostaviti diplomatske odnose, a nemo’š se pred elijenima pojaviti bez prave zastave… sramota je!

Oskar Pernefeldt sa Sveučilišta za dizajn Beckmans u švedskom Stockholmu nedavno je tako predstavio zastavu koja bi vrlo lako mogla postati jedan od glavnih kandidata za službu. Radi se o sedam bijelih isprepletenih kružnica (predstavljaju kontinente) na plavoj pozadini (predstavlja oceane), a same kružnice tvore oblik cvijeta koji je simbol života na našoj planeti. Njihova isprepletenost predstavlja isprepletenost svega živog i neživog na Zemlji, a poveznica je voda, također jedan od osnovnih sastojaka našeg postojanja. Cijeli taj skup kolutova iz daljine podsjeća na jedan veliki krug koji bi mogao simbolizirati Zemlju, a plava boja bi u tom slučaju predstavljala svemir. Eto, sve se fino povezalo!

Konstrukcija zastave planeta Zemlje – video:

Naravno, ovo je i dalje samo prijedlog i teško da će stvarno zaživjeti u skorijoj budućnosti, ali u cijeli su projekt uključena i neka veća imena poput LG-a i BSmarta, a spominje se čak i NASA. Istina, trebalo bi se time ozbiljno pozabaviti jer ipak, takav bi jedan simbol morao ostati naš jaaaako dugo vremena (ako kao rasa poživimo toliko), ali trenutačno smo mišljenja kako je sve bolje od američke zastave.

TAGOVIdizajn kolonizacija osvajanje svemira planet svemir zastava zemlja

Komentiraj