Lifestyle

Mmmmm, ima okus... plavog!

Aside Banners

Ovo potpuno plavo japansko pivo savršeno paše uz “slatkiše” Waltera Whitea

Piše , Objavljeno

Čovječanstvo je tijekom stoljeća ispilo milijune i milijune hektolitara zlatno-smećkasto-crnog alkoholnog napitka znanog kao pivo, a pravo je vrijeme da u taj svijet unesemo malo boje!

abashiri 4A ‘ko će drugi nego Japanci! Potpuno plavo pivo teško da može pasti na pamet ikome na Zapadu pa je teret stvaranja tako unikatnog proizvoda pao upravo na ovaj toliko nam drag narod. I iako bismo na prvu loptu pomislili kako se u slučaju Abashiri Blue Beera radi o nekakvoj teškoj kemiji proizvedenoj u blizini Fukushime, zapravo je riječ o prilično zdravim sastojcima i ukusnom piću (sudeći po “kritikama” onih koji su ga probali) pa možda ne bi bilo loše degustirati….

Abashiri Blue Beer proizvodi se klasičnim postupkom vrenja, ali se u smjesu dodaje i mješavina lokalne plave morske trave i poljskog cvijeća koji daju uistinu prekrasnu, azurno plavu boju. Također, jedan od sastojaka je i posebni kineski batat, čija je zadaća iznimno gusta i postojana pjena, koja pomalo podsjeća na plutajuće sante leda. Zašto je to bitno? Pa zato jer se za proizvodnju Abashiri Blue Beera koristi upravo voda s ledenjaka iz Okhotskog mora. Bome, polagano grizemo udicu!

abashiri 3 abashiri 2

Piće se prodaje u staklenoj boci od 350mL, a ako uspijete nešto iskemijati s dostavom, Abashiri Blue Beer možete nabaviti preko Firebox servisa. Cijena jedne boce je 4,99 funte (oko 50 kuna), četiri boce su 12,99 funti (oko 130 kuna), dok je osam komada nimalo jeftinih 19,99 funti (oko 200 kuna). Znači, duplo više od obične pive u birtiji, ali ne treba zaboraviti da je ovo ipak jedan poseban doživljaj. Kada ste zadnji puta pili Štrumfove u staklenoj granatici?!

TAGOVIalkohol japan piva pivo plavo pivo

Komentiraj