Lifestyle

Za naše klince-multimilijardere

Aside Banners

Pasite oči na brutalnom SRT Tomahawk superautomobilu koji dolazi 2035. godine

Piše , Objavljeno

Postoje obične cestovne jurilice, postoje superautomobili, a 2035. godine bi nekoliko sretnika moglo voziti zvjerku koja je toliko brutalna da ju moramo zvati hiperautomobilom.

tomahawk 1Ruku na srce, teško da će ova zvijer ikada ugledati svjetlost dana, prvenstveno zato jer koncepti superautomobila ionako uglavnom počnu i završe samo na papiru (ili ekranu monitora), a niti poček od 20 godina ne pridonosi našem optimizmu. Te ćemo 2035. ionako svi furati nekakve leteće autiće ili će rijetki preživjeli tumarati opustošenom planetom u potrazi za nekoliko kapi vode ili griz-dva hrane, tako da se SRT Tomahawku i ne nadamo previše. Ali eto, lijepo je maštati!

SRT Tomahawk – promo video:

Nastao u suradnji Fiat Chryslera i Sonya, ovaj “hiperautomobil” dolazi u tri modela: cestovni, trkači i eksperimentalni. Posljednji bi trebao imati nevjerojatnih 2 590 konjskih snaga i postizati brzine od 650 km/h, što u svakom slučaju izaziva strahopoštovanje. Iza svega stoji unikatni V-10 motor koji u kombinaciji s pneumatskim ovjesom i automatskim podešavanjem aerodinamičkih krilaca i amortizera daje maksimum brzine i stabilnosti. Još kada odjenete posebno odijelo sa stabilizacijom G-sile, osjećat ćete se više kao pilot vojnog zrakoplova, nego vozač automobila (drugo lice množine je u ovom slučaju samo ilustrativno, jasno je kako nitko od nas neće niti prismrditi ovakvom vozilu). Ako posjedujete Gran Tourismo 6 za Playstation 3, moći ćete skinuti ovaj model i barem ga virtualno provozati, a nama preostaje jedino uživancija u ovim slikama!

tomahawk 2 tomahawk 17 tomahawk 16 tomahawk 15 tomahawk 14 tomahawk 13 tomahawk 12 tomahawk 11 tomahawk 10 tomahawk 9 tomahawk 8 tomahawk 7 tomahawk 6 tomahawk 5 tomahawk 4 tomahawk 3

TAGOVIauto fiat chrysler sony srt tomahawk superauto superautomobil

Komentiraj