Lifestyle

Need For Speed u stvarnom životu

Aside Banners

Pimp my ride: Tesla Model S pritiskom gumba mijenja boju poput meduze

Piše , Objavljeno

U morskim dubinama postoje nevjerojatna bića, sa sposobnošću da svojevoljno emitiraju svijetlo i trepere raznim bojama. Napokon smo zauzdali tu nevjerojatnu pogodnost i stavili ju… na auto!

lumilorBioluminiscencija: fantastična prilagodba nekih živih bića da emitiraju svjetlost potaknuti vanjskim podražajima, koju čovječanstvo pokušava zauzdati već stotinama godina iz jednog jedinog razloga: zbog lova na komade! Dobro je poznato da ženke viših primata, prvenstveno ljudskog roda, padaju na svjetleće i bliješteće predmete kao Mario Mandžukić kada ga netko lagano potapša po ramenu, a kako su s vremenom tozla, drago kamenje i neonke na nabrijanoj Golf “duji” postale dosadne, vrijedni su se inženjeri Darkside Scientifica dosjetili novoj fori: bioluminiscentnoj boji!

Njihov proizvod nazvan LumiLor mogao se testirati na cijelom nizu različitih proizvoda (ide na metal, plastiku, staklo i bilo koji drugi materijal), ali nema ljepšega nego blebnuti koju ruku po četverokotačnom ljubimcu. Izbor je pao na novi Tesla Model S koji je pomoću običnog paint guna u potpunosti ofarban u LumiLor te izveden u noćnu vožnjicu. Rezultat možete pogledati u sljedećem videu…

LumiLor Lit Car – promo video:

Kud baš zebra uzorak sine, hajooooj…. Al’ dobro, poanta je i dalje tu: ovaj auto svijetli kao Božić u Beču! Na žalost svih koji već guglaju gdje se LumiLor može naručiti, stvar nije toliko jednostavna, pošto će trebati izvršiti neke preinake na elektronici kako bi se provela izmjenična struja i postavila regulacija za stimulaciju svijetljenja. Također, Darkside Scientific ističe kako jačina bioluminiscencije s vremenom slabi, a pošto nisu specificirali koliko je to točno, može se dogoditi da nakon svega par krugova vaš ljubimac utone u mrak kao i limenke ostalih smrtnika. A da ne pričamo o tome kako ozbiljno sumnjamo da je ovako nešto legalno igdje u svijetu, pogotovo u Hrvatskoj… Zamislite samo kakav bi to cirkus bio da su nam ceste pune svjetlećih automobila!?

TAGOVIauto automobil bioluminiscencija boja need for speed pimp my ride tesla

Komentiraj