Lifestyle

Tako se čeka smak svijeta

Aside Banners

Pogledajte ekstravagantnu raskoš u kojoj će svjetska elita dočekati smak svijeta

Piše , Objavljeno

Kada nas uskoro zadesi apokalipsa poželjeti ćete se naći u nekom dobrom i sigurnom skrovištu, a ne možete proći bolje od luksuznog Vivas Europe One bunkera!

Vivos-E1-Inspiration-Living-Quarters-BedroomOd kada je čovjek prvi put počeo razmišljati o svom životu, sudbini i svijetu u kojem se nalazi, postoji i bojazan kako će sve što uzima zdravo za gotovo jednog dana jednostavno nestati u nekoj od stotina varijanti apokalipse, a iako su sva dosadašnja predviđanja (na sreću) završila neuspjehom, neki i dalje vjeruju kako je kraj blizu. Jedan od takvih ljudi je i Robeto Vicinio, poduzetnik iz Kalifornije koji je 80-ih godina prošlog stoljeća dobio “snažnu poruku” od nepoznatog izvora koja mu je sugerirala da izgradi skloništa za tisuće sretnika koji bi u njima mogli naći spas. Frajer se od tada bavi cijelim nizom aktivnosti vezanim uz preživljavanje smaka svijeta (pronjuškajte malo po njegovoj stranici), a sada se upustio u svoj daleko najambiciozniji projekt: gradnju 1,1 milijardu dolara vrijednog mega-skloništa!

Vivos Europe One – promo video:

Lociran u blizini pitoreskog njemačkog gradića Rothensteina, njegov je Vivos Europe One luksuzni bunker koji se prostire na čak 76 jutara, uz 20 000 kvadrata životnog prostora (podijeljenog u apartmane od oko 200 metara kvadratnih) i 4 400 kvadrata nadzemne infrastrukture, a zaokuplja prostor bivšeg sovjetskog podzemnog skrovišta. Ono teoretski može izdržati bilo kakav kataklizmički scenarij, od nuklearnog rata do potresa i poplava, a namijenjeno je isključivo eliti koja si to može priuštiti. Istina, za svoje mjesto se službeno može prijaviti svatko, a Vicinio tvrdi kako je su odabir kandidata ključne njegove sposobnosti, ali svi znamo kako lova ovdje igra glavnu ulogu!

Vivos E1 3D Mountain See Thru Vivos E1 Aerial Boundary Vivos E1 Drive Thru Blast - Vicino Vivos E1 Drive Thru Blast Door Hydraulics Vivos E1 Exterior Entrances 2 Vivos E1 Furnace Vivos E1 Hospital Area 2 Vivos E1 Personel Security Checkpoint Vivos E1 Underground Engine Room Vivos E1 Water Treatment Plant 2 Vivos E1 Inspiration Corridor

Svaki od budućih stanara može urediti svoj apartman po želji, a ono u čemu će svi zajedno uživati su bazeni, teretane, kino, kafići i restorani, vinski podrum, škola, crkva, privatni helikopter i vlak koji će ih dovesti do bunkera jednom kada krene sranje te sve ostalo na što su multimilijarderi navikli. Sam kompleks ima svoje vlastito osiguranje, izvor pitke vode i struje, filtraciju, mikroklimu, ventilaciju i sustav komunikacije. Naravno, bogataši se neće brinuti samo za svoju guzicu, već i za mnoštvo neprocjenjivih umjetnina, DNK bazu i zoološki centar. Drugim riječima, prava mala Noina arka!

Vivos E1 Inspiration Bar Vivos E1 Inspiration Corridor Ceiling Vivos E1 Inspiration Living Quarters Bedroom 2 Vivos E1 Inspiration Living Quarters Ceiling Vivos E1 Inspiration Pub Vivos-E1-Inspiration-Community-Pool Vivos-E1-Inspiration-Foyer-Stairs Vivos-E1-Inspiration-Living-Quarters-Theater

Proces pronalaska klijenata je tek započeo, a cijene još nisu poznate, iako se one za neke manje i jednostavnije Viciniove bunkere u SAD-u kreće oko 35 tisuća dolara za odrasle, odnosno 25 tisuća dolara za djecu. Ako imate takvu lovu i vjerujete kako posjedujete potrebne “skillove”, slobodno se prijavite jer Vicinio i njegovi zaposlenici moraju od nečega živjeti, a tko zna… možda vas ovako nešto stvarno spasi. Mi obični smrtnici se pak i dalje uzdamo u ono što nam je stara Juga dala!

TAGOVIapokalipsa bunker preživljavanje skrovište smak svijeta vivos europe one

Komentiraj