Lifestyle

Ovako se prodaje auto!

Aside Banners

Pogledajte video oglas koji dokazuje da dobrom reklamom možete prodati bilo kakvo smeće

Piše , Objavljeno

Da dobra reklama i kvalitetan prodavač mogu prodati snijeg Eskimima znamo već odavno, ali za uvaliti nekome krš od auta star 15 godina je već umijeće vrijedno divljenja.

buy my barina

U moru oglasa i reklama koje svakodnevno preplavljuju tržište, ponekad je potrebno smisliti i izvesti nešto toliko originalno, kreativno i zanimljivo, da će ljudi to jednostavno morati primijetiti, posebno ako se radi o proizvodu koji je, blago rečeno, totalno smeće. Upravo se u takvoj situaciji našao Australac David Johns, koji se poželio riješiti svoje 15 godina stare Holden Barine. Ako su vam ovaj proizvođač i model automobila potpuna nepoznanica, niste jedini, jer osim Australije, jugoistočne Azije i SAD-a, nemaju nekakvu pretjeranu prisutnost na globalnom tržištu. S obzirom na ono što se da pročitati po internetu, to je u potpunosti opravdano…

Ipak, Johns je nekako morao “utopiti” svoju krntiju, a uvelike mu je pomoglo što radi kao jedan od direktora u marketinškoj agenciji Chimney. Zato je skupio par svojih frendova, uzeo nekoliko slobodnih dana i utukao 8 tisuća dolara (u auto vrijedan maksimalno 2 tisuće), kako bi snimio vjerojatno najbolji oglas za prodaju nekog vozila ikada! To čudo u trajanju od jedne minute izgleda kao da je ispalo iz Fast and Furious ili Need for Speed filma, a prikazani krš bismo vrlo lako mogli zamijeniti s nekim skupocjenim Porscheom. No što mi pričamo, uvjerite se sami i pokušajte se ne zamišljati kako u ovom čudu “cruisate” gradom i lovite komade!

Buy My Barina – video oglas:

Što se tiče tehnikalija, ova plava Barina ima troja vrata, dva identična sjedala, AM/FM radio s kazetofonom i ventilaciju, a to nam je sasvim dovoljno. Po plamenovima koji ostaju za njom da se zaključiti kako “kida” asfalt svojim moćnim pogonom, a nije na odmet znati i da je Johns njen prvi vlasnik, da ima još 10 mjeseci registracije i da je vozilo gotovo u potpunosti garažirano. Nakon svega, ostaje samo jedno pravo pitanje: “Dolaze li golubice na kraju videa s automobilom, ili se radi o dodatnoj opremi?

barina

Johns odlučno negira sve optužbe da se radi o mudroj reklami za proizvođača automobila Holden, te dodaje: “Zašto bih potrošio 8 tisuća dolara radnih sati da prodam auto vrijedan između tisuću i 2 tisuće dolara? Iskreno, imao sam nešto slobodnog vremena i želio sam pokazati svoje sposobnosti.” Kako stvari stoje, trud mu se itekako isplatio, jer je njegov oglas postao viralan i vrlo se brzo prometnuo u hit na društvenim mrežama. Trebamo li uopće spomenuti da je Johns otvorio i cijelu stranicu posvećenu svojoj Barini? Naravno da ne, jer tako se dragi naši, radi posao!

TAGOVIholden barina kreativni oglas oglas originalno reklama

Komentiraj