Lifestyle

HašoVan

Aside Banners

Pokretni restoran s hranom punom THC-a san je svakog travoljupca

Piše , Objavljeno

Ameri su totalno poludjeli od kada je počela postepena legalizacija marihuane u pojedinim saveznim državama, pa sada nude i pokretni restoran s posebnim THC jelovnikom.

samich truck thc

Svaki će pravi travoljubac reći da uz omiljenu nam biljku najbolje sjeda hrana bilo koje vrste, a pogotovo ako se radi o fast foodu ili grickalicama. Naravno, najbolje bi rješenje bilo na neki način spojiti ova dva užitka, ali osim žiža-kolačića i sličnih slastica, izbor nije pretjerano velik. Istina, ključan problem predstavlja zakonodavstvo, koje marihuanu i (gotovo) sve proizvode dobivene preradom ove biljke smatra ilegalnima, pa nekako i nema previše smisla raditi klopu s vutrom za šire mase. Na svu sreću, svijet polagano dolazi k sebi i po ovom pitanju, tako da bismo uskoro mogli uživati u sasvim novoj vrsti delicija.

Na tom području žešću prednost imaju Ameri, čiji poduzetnički duh u svoju korist zna iskoristiti bilo koju situaciju. Takav je slučaj i s legalizacijom marihuane, koja se krenula opasno širiti po SAD-u i sa sobom donositi neke vrlo zanimljive proizvode, poput prvog pokretnog fast food restorana s hranom ‘začinjenom’ THC-om. Za sada je donekle funkcionalna samo jedna takva pokretnina (točnije, posebni kamion/kombi koji se općenito zove Samich Truck ili jednostavno Food Truck), a njegovi tvorci iz tvrtke MagicalButter drže fige da se iz svega toga izrodi nešto mnogo, mnogo više…

samich truck

MagicalButter se inače bavi izvlačenjem hranjivih tvari iz biljaka i miješanjem istih u maslac ili ulje za kuhanje, a jedan od novijih proizvoda u njihovoj ponudi je i jestiva THC varijanta, kojom prožimaju klasičnu klopu. Radi se o količinama od 30 do 100 miligrama THC-a po porciji, ovisno o jelu koje naručite, a izbor je stvarno raznolik: od raznih juhica i variva, pa sve do finih sendviča, odrezaka i etničke hrane. Osim što se brinu da svaki hašoman bude sit, na ovaj način promiču i neka pozitivna svojstva marihuane, tako da se radi o klasičnoj win-win situaciji.

Magical Butter – kako napraviti vlastito kanabisovo ulje:

MagicalButter ima velike planove za svoje THC restorane, pa tako razvijaju smartphone aplikaciju kojom bi se korisnike obavještavalo kada je jedan od njihovih kombija u blizini, upotpunjuju svoje jelovnike i planiraju stvaranje lanca takvih pokretnih restorana, ali najveći će problem biti pravni aspekt ovakvog poduzetništva. Ipak, držimo im fige, te se nadamo da će do idućeg 20. travnja (inače, upravo je na taj datum ove godine održana premijerna vožnja prvog Food Trucka… naravno!) ova genijalna ideja zaživjeti u potpunosti, a tko zna… možda za kojih 50-60 godina vidimo nešto slično i na našim cestama!

TAGOVIhrana kombi marihuana munchies thc trava vutra žiža

Komentiraj