Lifestyle

Pazi, staklo!

Aside Banners

Pokušajte biti jedno s prirodom uz ovu kuću koja reflektira šumu oko sebe

Piše , Objavljeno

Gotovo svaka ljudska nastamba u nedirnutoj šumi bode kao prst u oko, a niti ova moderna vila nije pretjerano dobro zakamuflirana. Ajde, barem služi kao ogledalo za prirodu oko nje!

kuća 3Iako je ekipa iz poljskog arhitektonskog studija Reform imala jako dobru ideju, konačni proizvod se ne može nazvati nekim velikim uspjehom jer pokušaj kamuflaže prekrasne šumske vile pomoću ogledala izgleda više kao nekakva greška u Matrici nego stapanje s okolinom. Izabelina se kuća, kako ju nazivaju njezini stvaraoci, sastoji od dva kata, od kojih je donji gotovo u cijelosti prekriven reflektirajućim pločama koje “prikazuju” odraz okolne šume. Drugi je kat pak ostao nedirnut, a minimalističko-futuristički dizajn iz nekih kutova odaje dojam kao da se radi o nekakvom lebdećem objektu.

kuća 4 kuća 1 kuća 2

U svakom slučaju izgleda vrlo zanimljivo, a definitivno plijeni poglede svakog slučajnog putnika-namjernika ili uživatelja u prirodi. Pitanje je samo kako životinje reagiraju na ovakvu neprirodnu anomaliju, a ne bi nas čudilo da se kakav jelen zabije ravno u stakla ili da medo odluči počešati leđa na reflektiranom stablu!

TAGOVIkuća priroda reflektirajuća kuća stapanje s prirodom šuma vila

Komentiraj