Lifestyle

Aside Banners

Portugalsko otočje Madeira je raj, a posebno za fanove Cristiana Ronalda

Piše , Objavljeno

Madeira, autonomna regija Portugala, arhipelag je koji obuhvaća 4 otoka koja su se smjestila na sjeverozapadnoj obali Afrike. Ovo portugalsko otočje usred Atlantika nalazi se 400km sjeverno od Tenerifa. Budući da se radi o vrhu vulkanskog oklopa, koji se uzdiže 6000 metara od dna oceana ( kojih 1865 metara nadmorske visine), ovo otočje karakterizira jedinstveni krajolik.

Putničke agencije i turističke zajednice sigurno bi vam rekle kako je Madeira idealna za ljubitelje prirode koju čine visoke zelene planine i crne plaže radi kojih ovo portugalsko otočje “djeluje poput bisera u Atlantskome oceanu”. Pričali bi vam i o portugalskoj kuhinji gdje ćete topiti svoja nepca u rijetkom voću, povrću i neobičnim ribljim specijalitetima. I bili bi u pravu, Madeira i je sve to.

No, mi ćemo vam pričati jednu drugu priču; priču o ljubavi Madeire i njenog najdražega  sina.

View this post on Instagram

The only one ??????????????‍♂️?

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Ima neka tajna veza između Madeire i Cristiana Ronalda

Jedna od najvećih nogometnih zvijezdi (volio ga ili ne volio, it’s a fact) rođena je u Funchalu, najvećem i glavnom gradu portugalske autonomne regije Madeire. A Madeira je iznimno ponosna na tu činjenicu. U to se možete uvjeriti čim sletite na otok budući da i madeirski aerodrom nosi njegovo ime, točnije Madeira International Airport Cristiano Ronaldo. 

No, nije samo Madeira sretna što ima Ronalda, čini se kako i on želi dati svima do znanja tko je najveća otočka faca. Tako je Cristiano na Madeiri otvorio muzej samom sebi u čast. Muzej se zove, naravno, CR7 , i u njemu možete razgledavati sve Ronaldove trofeje, diviti se njegovoj slici i slikati sa statuama u prirodnoj veličini.

Ronaldo je 2016. godine otvorio i moderan hotel Pestana CR7 nogometne tematike, u kojem se gosti mogu opustiti uz bazen na krovu, vježbati u teretani na otvorenom i okupati se u kadi u sobi dizajniranoj poput nogometnog igrališta.

Screenshot_3

Ako tko svoju sliku i djelo voli više nego Kanye West svoju, onda je to definitivno Cristiano Ronaldo. A ako ga volite i štujete i vi sami – Madeira je savršeno mjesto za sljedeći godišnji.

Evo još nekoliko razloga zašto.

  1. Blizu, jeftino, a egzotično!

View this post on Instagram

Porto Santo

A post shared by Madeira Photo (@madeiraphoto) on

Da bi doživjeli egzotiku, ne treba ići na druge kontinente jer je ovo portugalsko otočje sa svojim prirodnim ljepotama i hranom te crnim plažama i vulkanima, savršena doza egzotike tek koji sat avionom daleko. Povratne karte za Madeiru mogu se iz Zagreba naći već za 250 eura, a ako ste imalo snalažljivi možete proći i jeftinije kombinirajući i druge vrste prijevoza i Ryanair do Lisabona. U svakom slučaju, egzotika za puno manje novaca od odmora na dalekom Baliju ili Karibima.

2. Još uvijek je relativno neotkrivena 

U prijevodu, nećeš se po ulicama bost laktovima s turistima niti ostaviti suho zlato za ručak ili večeru. Možeš uživati u pogledu s najljepšeg vidikovca i osjećati se kao da je samo tvoj jer iza tebe ne postoji red drugih nadr**** turista koji čekaju da završiš svoj selfie session.

3. Idealna lokacija za planinarenje s najljepšim pogledima

Madeira je brdovita i šumovita, a s njenih vrhova pucaju fantastični pogledi na plavetnilo Atlantskog oceana. O ovome nemamo što puno pisati, dovoljno je da samo pogledate slike.

View this post on Instagram

Great photo by @walkmethere!

A post shared by Madeira Photo (@madeiraphoto) on

4. Hrana, hrana, hrana

Portugalska hrana sama po sebi je iznimno fina, ali ona madeirska je otišla korak dalje. Pod utjecajem afričke klime i podneblja, na otocima rastu i neke specifične sorte voća i povrća, a u madeirskoj kuhinji možete naći specijalitete koje nećete naći nigdje drugdje. Jedno od poznatijih tradicionalnih jela je Peixe Espada com Banana što je u biti file posebne ribe, koja se može naći samo na 1000 m dubine, u kombinaciji sa bananama gdje je sve to skupa zapečeno. Ukusnije je nego što zvuči, a zvuči u najmanju ruku čudno.

5. Vrijeme

Na Madeiru možete otići u gotovo bilo koje doba godine s obzirom da je tamo, zahvaljujući blizini Afrike i tropskoj klimi, gotovo uvijek proljeće i sunčano. Najsušije, ali i najtoplije razdoblje je između travnja i kolovoza.

Što čekate? Ronaldo i njegove lutke vas čekaju raširenih ruku.

TAGOVIcristiano ronaldo egzotične destinacije madeira putovanje