Lifestyle

Ma dajte najte!

Aside Banners

Prebogati Arap platio nevjerojatnih 60 milijuna kuna za unikatnu automobilsku registraciju

Postoje dvije vrste ljudi: oni koji kupuju aute i oni koji kupuju registracijske tablice koje su skuplje od samih automobila.

Piše , Objavljeno

Dubai, kao najbogatiji grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, ima mnogo toga čime se može ponositi, a iznad svega stoji nevjerojatan luksuz i lova kojom se bogataši tamo jednostavno rasipaju. To su takvi iznosi da nama “običnim” ljudima jednostavno stane pamet, a ako vas takve stvari šokiraju ili nerviraju, bolje je da preskočite ostatak teksta. Naime, jedan od jačih građevinaca i vlasnika nekretnina u Dubaiju, tip po imenu Balwinder Sahni, upravo je kupio dvije unikatne registracije za svoja dva Rolls Royca, a za njih je iskeširao ukupno 15,7 milijuna dolara, što je otprilike nekih 120 milijuna kuna! Ne, nije pogreška… frajer je za dvije j*bene registracije dao godišnji budžet jednog većeg hrvatskog grada!

U Dubaiju naime više nije stvar prestiža posjedovati luksuzan automobil, već se sada posebno cijeni registracijska tablica. One najskuplje su dakako one sa samo jednom znamenkom, a što je znamenka manja, to je vrijednost tablice veća. Sahni je uspio nabaviti jednu regu sa znamenkom 9 (koju je platio 6,7 milijuna dolara) i jednu sa znamenkom 5 (koju je platio 9 milijuna dolara). Ovu je nemoralnu cifru objasnio time da, pošto Dubai nema porez na dohodak, njegovo keširanje takve love zapravo čini donaciju njegovom gradu/državi, a nada se kako će tako vratiti zajednici i na neki način pomoći onima kojima je pomoć potrebna, bilo izravno, bilo neizravno, poput izgradnje novih škola ili cestovne infrastrukture. Da, baš, vjerujemo da mu je to bio cilj… ali, šta’š, ekipa s lovom si to može priuštiti!

TAGOVIbogataš elita lova novac registracijska tablica rolls-royce ujedinjeni arapski emirati

Komentiraj