Lifestyle

#facts

Banner 300

Privlačniji si curama ako imaš puno frendica

Piše , Objavljeno

Godinama nas televizijske serije i filmovi uče da je jako važno imati wingmana – prijatelja koji će ti pomoći da se nekoj djevojci u baru ili klubu “svidiš”.

To je onaj lik koji će se žrtvovati i pričati s ružnom frendicom dok ti bacaš fore “ljubavi svog života” (zapravo ljubavi te večeri i nijedne druge).

Nekad wingman ne pomaže.

Nekad stvaaaarno ne pomaže.

Navodno smo čitavo vrijeme bili u krivu i ne trebamo prijatelja kako bismo osvojili djevojke nego trebamo prijateljicu. Ili više njih.

Muškarci s više prijateljica su privlačniji suprotnom spolu – ako je suditi prema najnovijoj studiji.

Jasno nam je da se u današnje vrijeme rade istraživanja za svako govno i jedini način kako izvući pare za daljnja istraživanja i privući interes javnosti je kroz “nevjerojatne rezultate” koji prkose uvriježenom mišljenju.

Ali ako na sekundu razmislimo – ovaj zaključak istraživanja Kršćanskog sveučilišta u Texasu možda i drži vodu. Ako imaš dovoljno ženskih prijateljica moguće je da ćeš dobiti tzv. “efekt aureole” i da će te žene smatrati dobrim potencijalnim partnerom.

“Žene promatraju romantičnu ili seksualnu interakciju između muškarca i druge žene. Na temelju toga biraju muškarca kao potencijalnog partnera”.

Tako barem kaže Sarah Hill, jedna od vodećih istraživača u ovoj studiji.
Što će reći – ako si okružen atraktivnim ženkama, druge žene će te smatrati kao hvalevrijedan komad i mogući romantični (ili seksualni) interes.

Nije rijetkost da muškarac i žena koji su samo prijatelji bude sumnje okoline da su nešto više. To nam čak ponekad ide i na živce. Koliko puta si morao objašnjavati obitelji i prijateljima da ste Đurđa i ti samo prijatelji?

Ali druge žene koriste Đurđin interes i želju za tvojim društvom kao dokaz da posjeduješ neke kvalitete koje se inače ne bi mogle zamijetiti u muškom društvu. Ili kad si solo.

Vrijeme je da nazoveš Đurđu i da izađete zajedno. Đurđa će ti biti najbolji wingman kojeg si imao dosad.

TAGOVImuško ženski odnosi savjeti žene

Komentiraj