Lifestyle

Samo pazite da vam ga netko ne ukrade

Aside Banners

Prodaje se jedini na svijetu Bravado Banshee superauto iz ‘Grand Theft Auta V’

Piše , Objavljeno

Nije čest slučaj da se neki (izmišljeni) automobil iz video igrice preseli u stvarni svijet, ali ikonski Bravado Banshee je doživio tu sudbinu… a sada je na prodaju!

banshee 4Koliko je Grand Theft Auto V popularan dovoljno svjedoče svi rekordi prodaje i polagano gubljenje živaca nas PC-aša koji već godinu dana čekamo da ga zaigramo, a kada se to napokon dogodi (kažu, samo što nije), među ostalim ćemo imati priliku voziti i jedan od najikonskijih automobila koje je neka video igrica ikada imala: Bravado Banshee. Ekipa iz Rockstar Gamesa je ovu prekrasnu jurilicu bazirala na vrlo jakim temeljima Dodge Vipera iz 2006. godine, a vjerojatno niti sami nisu slutili koliko će ovo izmišljeno vozilo postati popularno. Kako je igra zaradila brdo para, mogli su si priuštiti i malo zajebancije pa su od naših starih TV znalaca iz West Coast Customsa naručili stvarnu repliku svog Bansheeja. Nekoliko tjedana i 200 tisuća dolara kasnije, bebica je bila spremna za svoju prvu vožnju!

banshee 3 banshee 1

Auto je poklonjen jednoj sredovječnoj kućanici koja nije mogla ukrotiti njegov V10 motor s preko 500 konjskih snaga pa ga je bubnula na eBay, a Banshee je nakon toga u kratkom roku promijenio još dva vlasnika i sada je ponovno ponuđen na prodaju. Zašto pobogu?! Prije svega, ovaj je custom automobil nevjerojatno teško održavati pošto je od originalnog Dodge Vipera iz kojeg je nastao ostalo praktički samo podvozje i okvir. Svaki je drugi komadić (i vanjski i unutarnji) prekriven posebno izrađenom opremom, a to pretpostavlja kako je popravak bilo kakvog kvara gotovo nemoguća misija. Valja spomenuti i kako je cijeli stražnji dio automobila potpuno neuporabljiv jer divovski Hifonics subwooferi moraju imati mjesta da basom ruše nebodere!

banshee 2

Ovo je vjerojatno klasični slučaj s kojim se susreću vlasnici automobila prerađenih kod West Coast Customsa i sličnih garaža: automobil jest super, ali definitivno nije za voziti, jer čak i da zanemarimo očite eksterijerno-interijerne probleme, opet ostaje činjenica kako troši valjda litru benzina po kilometru. Ipak, nekom bogatašu (koji uz to voli GTA serijal) ne bi trebao biti problem kupiti ovakvu zvjerku i držati ju u garaži ili provozati dva-tri puta godišnje, pogotovo jer se cijena trenutno kreće oko 50-ak tisuća dolara (podsjetimo, same prerade su došle 200 tisuća dolara). Bagatela!

TAGOVIbravado banshee dodge viper Grand Theft Auto V GTA V igrica prerada rockstar games superauto west coast customs

Komentiraj