Lifestyle

trošit će se

Aside Banners

Pronašli smo savršene poklone za geekove i ljubitelje pop-kulture – u jednoj posebnoj zagrebačkoj knjižari

Piše , Objavljeno

Trebaš last-minute poklon za omiljenog geeka ili ljubitelja popkulture u svom životu? Možda si sam sebi omiljeni geek pa se želiš počastiti za Božić materijalnim dobrima koji će ti barem nakratko ušutkati egzistencijalnu krizu i potisnute emocije koje se trude probiti na površinu?

Nije važno je li božićni poklon ili rođendanski poklon, pronašli smo nekoliko savršenih u jednoj zagrebačkoj knjižari. Rockmark se preselio iz Berislavićeve na Ulicu Hrvatske Bratske Zajednice 4 (ispod Nacionalne sveučilišne knjižnice), novi prostor je veći, odiše osobnošću, a i savršeno je mjesto za smlaviti plaću i dotući božićnicu. Ovo nije sponzorirani članak, samo smo neki dan svratili do Rockmarka i potrošili pristojnu svotu novca uz misao “svi bi trebali znati za ovo mjesto”.

Danas se titula “geek” ponosno nosi na rukavu, hipsteri smo svoje vrste, zatrpavamo se figurama, slagalicama, knjigama, DVD-ima koje nemamo više gdje gledati… Samo neka se posjeduje – jer tako se definiramo, veselimo, nostalgija je moćan opijat!

Za sve popkulturne manijake, ljubitelje serija, filmova, glazbe i videoigara – Rockmark je idealno mjesto. Bez obzira imaš li posebnu osobu u svom životu koja voli Marvel, DC, Iron Maiden, Prijatelje ili Doctora Whoa – Rockmark ti čuva leđa.

Pregledali smo ponudu i izdvojili nekoliko savršenih poklona. Khm khm koje bismo i sami htjeli, pa dragi prijatelji – ako čitate…

Stan Lee Biografija: Marvel i ostala čudesa

Stan Lee je čovjek odgovoran za pošast znanu kao superjunački filmovi, ali i za ogroman stripovski svijet koji je već dosegao status suvremene mitologije. Formirao je naše omiljene superjunake, putem nas naučio brojne lekcije, a sada se možete zabaviti i naučiti nešto o njegovom zanimljivom životu u hrvatskom prijevodu biografije. Ovo je savršen poklon za svakog Marvel fana. Pogotovo ako želi proširiti čitanje u smjeru medija bez previše ilustracija.

Više detalja pronađi OVDJE.

Pop Up Kviz karte

Rockmark je upakirao kviz karte u zanimljive špilove. Možeš ih skupiti sve, a možeš i izabrati one koje su tebi (i tvojim bližnjima) zabavne i važne. Kategorije su Glazba, Film, Knjige, Serije i Pop Kultura, savršene su za brzopotezni kviz znanja. Cijena pojedinačnog špila je sasvim prihvatljivih 39 kuna, upariš ih s nekom igrom na cuganje i imaš jeftin, a zanimljiv poklon. Naš prijedlog – jednom piješ kad znaš odgovor, dvaput kad ne znaš…

Više detalja pronađi OVDJE.

Kulturni kalendar 2022. godine

Ovo je klasičan poklon za napuniti čarapu. Ne mislimo tako “napuniti čarapu” ti pervertitu jedan/jedna. 10 kuna za kulturni kalendar, a nije onaj sa svecima od dame s kolodvora. Imamo mi i svoje svece, a ovdje ćeš pronaći njihove rođendane. Imaš priliku slaviti svaki dan u godini!

Više detalja pronađi OVDJE.

HARRY POTTER – 12 Days of Socks Božićni paket

Gle… Svi smo u sukobu – odrastamo, ali ne želimo odrasti. Trebamo čarape, ali želimo da su posebne. E pa za sve nas koji smo u dilemi oko odrastanja kao Nelly i Kelly, tu je ovaj božićni paket s 12 pari Harry Potter čarapa. Veličina je od 36-41 što znači da tvoj geek mora biti ili žena ili muškarac s manjim stopalima. A može i čovjek-dijete. Nije bed.

Više detalja pronađi OVDJE.

Ako ovo ne želiš, možeš kupiti i čarobni štapić od Harryja ili Hermione, a i ručnici s izborom prikladne Hogwarts kuće mogu pokazati osobi da ju poznaješ.

Funko Pop figure

Funko Pop je s razlogom globalni fenomen, neke figure dosežu basnoslovne cifre na tržištu preprodavača, ali su savršen poklon ako znaš što tvoj omiljeni geek voli. Marvel? Simpsoni? Seinfeld? Stranger Things? Harry Potter? Pokemon? NBA košarkaši? Funko Pop dolaze u svim oblicima i bojama, ovo ti je easy way out kada želiš nešto pokloniti, a ne znaš točno što bi.

Više detalja pronađi OVDJE.

Thorov čekić Mjölnir

Ovo je toliko zakon da smo čak naučili kako se stisne prijeglas na slovu O. Ovaj Mjölnir je velik čak 120 centimetara, težak je 9 kilograma, a napravljen je od tvrde spužve. Cijena mu je ogromnih 1300 kuna, snižen je s 2500, ali ovako ćeš nekom stvarno dokazati da ti je stalo.

Više detalja pronađi OVDJE.

Darth Vader keramička šalica

Velika Darth Vader keramička šalica da podsjeti vlasnika kako mu je potrebna kava da ne pređe na mračnu stranu. Ili ogromna porcija mlijeka u kojoj će ugušiti Oreo kekse.

Više detalja pronađi OVDJE.

Ovo nije sve. Rockmark je prva hrvatska glazbena knjižara, pretrpani su knjigama, stripovima, društvenim igrama, slagalicama, figurama, ma sve što ti srce može zamisliti i ono što ne može. Nađi ih na webshopu, ali toplo preporučamo da ih posjetiš uživo.

TAGOVIbožić DC geek Harry Potter knjižara kviz marvel pokloni rockmark Spider-Man što pokloniti znanje