Lifestyle

I dalje malkice iznad naših mogućnosti

Aside Banners

Prve fotke do sada najjeftinijeg McLarena prikazuju superauto koji još uvijek možemo samo sanjati

Piše , Objavljeno

McLaren je poznat po svojim skupocjenim superautomobilima koje si može priuštiti samo najbogatija ekipa, ali model 570S bi mogao biti nešto pristupačniji… za milijunaše!

mclarenImati bilo kakvog McLarena u garaži je želja gotovo svakog zaljubljenika u automobile, ali na žalost takav si luksuz ne može priuštiti svatko. Štoviše, i većina milijunaša samo sanja o ovakvoj zvjerki jer je ona prvenstveno namijenjena ekipi čije se bogatstvo mjeri u stotinama milja dolara tako da smo svi u istom loncu, ali sada izgleda kako bi kupnja jedne od jurilica legendarnog britanskog proizvođača mogla postati nešto lakša i jednostavnija. Ne, mi još uvijek nismo te sreće, ali bi si ovaj jadni i bijedni niži milijunaški sloj sada definitivno mogao priuštiti McLaren 570S, daleko najjeftiniji model koji je ova firma ikada stavila na tržište.

mclaren5 McLaren 570S mclaren3 mclaren2 mclaren 1mclaren 8mclaren 9Predstavljen vrlo uskom krugu novinara još tamo u siječnju, 570S donosi lagani zaokret u politici McLarena, tvrtke koja se odlučila prilagoditi potrebama današnjeg tržišta i malo olabaviti svoju ekskluzivnost ponudom modela koji će sigurno biti vrlo dobro prodavan, a u isto ih vrijeme neće osramotiti. Ovaj superauto cilja na tržište kojim vladaju jurilice poput Audija R8 i Porschea 911 Turbo, a cijena će mu biti solidnih 180 tisuća dolara (oko 1,2 milijuna kuna). Za tu ćete paru dobiti 1 313 kilograma tešku elegantnu osicu od karbonskih vlakana čiji 3,8-litreni V8 motor može potegnuti i do 330 km/h, a do stotke će vas katapultirati za svega 3,2 sekunde. Od ostalih zanimljivih detalja valja spomenuti leptirasta vrata, podesivi ovjes i upravljivost svim funkcijama uz pomoć touchscreen sustava, a provozat ćete ga moći već u drugoj polovici godine. Ajde, pa tko je vidio živjeti u stanu ili kući, 570S ima sasvim dovoljno mjesta!

TAGOVI570s auto automobil bogataši brzina elita jeftino jurilica luksuz mclaren mclaren 570s novac superauto superautomobil

Komentiraj