Lifestyle

Kao Bandićeve fontane

Aside Banners

Razbijen mit o ženskoj ejakulaciji: Squirtanje je zapravo samo (ne)obično pišanje!

Piše , Objavljeno

Ženski je orgazam i dalje velika misterija, a još se manje zna o ejakulaciji koja se pri njemu dešava. Izgleda kako smo tek zagrebli površinu ovog zagonetnog svijeta…

svrsavanje_zene2

Veliki broj žena se još uvijek ne može pohvaliti svojim prvim pravim orgazmom, a donedavno ih je malo uopće znalo kako i one mogu doživjeti ejakulaciju. Na svu sreću, ženski su časopisi ostali bez ideja o 3487. načinu mršavljenja pa su se počeli malo više baviti temama seksualnosti, a i televizija je definitivno pripomogla rasvjetljavanjem nekih prijašnjih nepoznanica. Naravno, glavna je učiteljica po običaju bila dobra stara pornografija gdje su žene po prvi put mogle čuti i vidjeti kako zapravo izgleda ženska ejakulacija, kolokvijalno nazvana squirting.

Tu odmah moramo napraviti jasnu razliku između ženske ejakulacije i squirtanja jer se nikako ne radi o istoj stvari. Prvo se odnosi na malenu količinu mliječno bijele tekućine koja se luči tijekom ženinog svršavanja (izgleda slično kao sperma), dok je squirting doslovno mlaz prozirne tekućine koji se poput vodoskoka ispaljuje putem uretre. Upravo je to bio poticaj francuskom doktoru Samuelu Salami (hahahaha) da podrobnije istraži što je zapravo bljuzgarenje (dupli hahahaha) i to ultrazvučnim skeniranjem područja zdjelice na sedam kandidatkinja sklonih upravo takvim mlaznim izbačajima. Mjerenja su obavljena prije, za vrijeme i nakon squirtanja, a rezultati su prilično zanimljivi!

fontana

Naime, svaka je žena imala prazan mokraćni mjehur prije početka seksualne stimulacije, a on se počeo puniti tekućinom taman prije orgazma. Nakon samog squirtanja mjehur je ponovno ostao prazan, a znanstvenici su potom analizirali uzorak (djevojke su morale napuniti barem čašu, što je za svaku pohvalu!) koji je sadržavao ureu, mokraćnu kiselinu, kreatinin i PSA (hormon koji se proizvodi u muškoj i ženskoj prostati nazvanoj Skeneova žlijezda). To odgovara sastavu mokraće, osim potonjeg hormona koji se uglavnom nalazi i u klasičnom ženskom ejakulatu.

svrsavanje_zene

Dakle jasno je kako tekućina koja dolazi iz mjesta iz kojega dolazi urin i ima gotovo jednak sastav kao urin jednostavno mora biti urin što će reći kako je squirtanje zapravo samo jedna varijanta nekontroliranog pišanja. Nije ugodna vijest, ali koga briga što je, ako je dobro! Salama i njegova ekipa (Sirko i Krastavčić?) će nastaviti proučavati ovaj fenomen, ali teško da će doći do drugačijih rezultata…

Foto: Shutterstock

TAGOVIbljuzgarenje ejakulacija klimaks orgazam seks squirtanje squirting svršavanje ženski orgazam

Komentiraj