Lifestyle

Lako i dostupno

Aside Banners

Ruksakiranje: Ovo je najnoviji fitness trend koji stvarno daje rezultate

Piše , Objavljeno

Svake se sezone pojave barem 2-3 nova “recolucionarna” načina tjelovježbe i barem 40 novih vrsta dijeta, ali ovo ruksakiranje možda i nije takvo mazanje očiju kakvim se čini…

rucking 3Ako je dovoljno dobro za američku vojsku, dobro je i za nas obične smrtnike, zar ne? Takvim bi se rezonom mogli voditi kada je riječ o ruksakiranju, našem prijevodu engleske riječi rucking, koja je pak skraćenica za ruck sack iliti po naški ruksak. Eto, napravili smo puni lingvistički krug! Uglavnom, stvar je jednostavna da jednostavnija ne može biti: na leđa stavite naprtnjaču, napunite ju kamenjem, bocama vode, omanjom djecom ili što vam je već pri ruci i krenete u šetnju ili na trčanje. Inspiracija se vuče iz klasičnih vojnih drilova u kojima vojnici pod punom opremom s oko 90 kilograma na leđima pješače 40 kilometara, a čini se kako su rezultati itekako pozitivni.

rucking 2

Naravno, početnici ne moraju nositi takvu kilažu i prelaziti toliku kilometražu, ali čak i obična šetnja po parku ili odlazak do trgovine s 30-ak kilograma na leđima može djelovati pozitivno, pogotovo za ekipu koja nema vremena ili volje da se bavi nekom ozbiljnijom tjelovježbom. Najveća je prednost ove metode što stavlja teret na cijelo tijelo, a ne oštećuje kralježnicu te štoviše, pomaže da torzo bude maksimalno uspravan. Takav je napor dobar i za sagorijevanje kalorija, pa će pola sata jako lagane šetnje sa 60 kilograma na leđima izbaciti otprilike 85 kalorija, a svako povećanje brzine i težine eksponencijalno djeluje na rješavanje mašćobe.

rucking 1

Ne treba zaboraviti niti kardio-učinak pa tako srce prilikom ruksakiranja pumpa krv u apsolutno sve dijelove tijela jer apsolutno svi dijelovi tijela rade nešto! Istina, sličan se učinak može dobiti i prilikom običnog džogiranja, ali tada gornji dio tijela ne dobiva niti približno akcije koliko bi trebao. Najbolje od svega je što ruksakirati možete apsolutno bilo gdje i bilo kada, tako da vam normalni život neće patiti zbog te odvratne potrebe za tjelovježbom. Više informacija o ruksakiranju možete pronaći na stranici Goruck.com, pa možda ne bi bilo loše baciti pogled… je da dolazi zima i briga o tijelu naglo postaje zanemariva, ali iz ovoga bi se dalo nešto složiti!

TAGOVIfit fitness ruksakiranje tijelo tjelovježba vježba vojska

Komentiraj