Klopa & Cuga

Samo za elitu

Aside Banners

Rum od sada pijemo samo ako je u obliku ovog ekstravagantnog koktela

Piše , Objavljeno

Možda preko tjedna ispijamo pivske granate i vinčinu, ali preko vikenda se pretvaramo u gospodu i pijemo samo ovakve elitne koktele!

rumKada se govori o koktelima, uglavnom se smatra kako su takva pića namijenjena ljepšem spolu i kako je vidjeti muškarca s martinijem ili mojitom u ruci jednostavno… neprirodno! Ruku na srce, to je uistinu tako, pogotovo ako govorimo o nekakvim macho alfa mužjacima. No, na svu sreću na svijetu ne postoji samo osam vrsta koktela (prije 8 tisuća, ali nećemo o brojkama) pa se među njima definitivno da naći i nekih mikseva primjerenih gospodi. Gospodi s malo dubljim džepom, dakako…

Jedan od njih je i Rum Martinez, prilično jednostavno piće koje se u “domaćoj radinosti” da napraviti za par kuna, ali kada ga radi profić s vrhunskim sastojcima, stvari postaju daleko drugačije. Ako želite da vam ovaj koktel napravi jedan od najjačih svjetskih barmena i koktel-majstora Takumi Watanabe, budite spremni na trošenje prosječne hrvatske plaće po piću, jer ovaj majstor zna kako se radi posao i kako se taj posao papreno naplaćuje. Pogledajte kako samo priprema jedan od najpoznatijih koktela na bazi ruma!

Bartender’s Magazine – Takumi Watanabe: Rum Martinez:

Recept ide ovako: nakon što ste unutrašnjost dekantera isprali rumom, stavite komadiće drveta u malenu posudicu i zapalite ih te dodajte rum iz dekantera, a dimom od izgorenog drveta napunite dekanter. Spaljeno drvo će obogatiti okus ruma, a kada ga profiltrirate i vratite natrag u dekanter, dodajte ostale sastojke. Osim 45 mL ruma (Zacapa Centenario), dodaje se i 45 mL vermuta, čajna žličica maraskina i par kapi Original Rum Bittersa. Sve se poslužuje u plitkoj čašici i servira na drvenom podlošku prekrivenom sušenim listovima, a kao dodatak je neizbježna fina cigara. Kvragu, što je lijepo biti bogat!

TAGOVIbogatstvo elita koktel koktel majstor rum takumi watanabe

Komentiraj